Jedan od čelnika Zrinjskog ljutito poručio: "Ovo je zadnji put da nas neko napušta u toku sezone"

Savić se skrasio u Rusiji

Jedan od čelnika Zrinjskog ljutito poručio: "Ovo je zadnji put da nas neko napušta u toku sezone"

Samir Mlaćo
Kvalitetan transfer napravio je mladi Igor Savić iz Zrinjskog prije par dana.

Savić je postao novi član Torpeda iz Moskve, a Plemići će dobiti obeštećenje od 500.000 do 600.000 eura.

Jasno je da će odlazak Savića biti veliki problem za aktuelnog bh. prvaka, o čemu je govorio i podpredsjednik Plemića te glavni sponzor kluba Amir Gross Kabiri.

On je istakao da više neće dozvoliti da u toku sezone neko od igrača napusti klub.

“Svakom igraču koji nas napusti želimo mnogo sreće, ponosni smo što naši igrači napreduju i što za njih postoji interes drugih klubova, ali ovo je zadnji put da bilo koji igrač napušta klub tijekom sezone, pogotovo protiv volje Uprave. Sljedeći put može sjediti na tribini do isteka ugovora“, kazao je Kabiri za Večernji list.

Oglasi

Zrinjski je trenutno na devetom mjestu Premijer lige nakon deset kola, ali sa četiri utakmice manje, dok će sutra na megdan Posušju.

Ukoliko opravdaju ulogu favorita u narednim mečevima Plemići će doći na sami vrh tabele.

Podsjetimo, Zrinjski se nakon penala oprostio od Evrope ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Desilo se to u Bratislavi protiv Slovana u revanš meču play off-a Konferencijske lige.

Bilo je 1:0 u Mostaru, te 2:1 u Bratislavi.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
to je do uprave, budite sretni da je ostao do kraja europskih utakmica. srbo je to, draža mu je rusija od zrinjskog koji ga je izgradio.
3 10
Ekspert
O čemu vi pišete? Igrač pod ugovorom, znači nije mogao otići da ga Klub nije pustio. Šta je Savić kriv, sa 2500 EU otišao na 15. Normalno da mu se išlo. Dakle, da ga Klub ne pusti ne bi mogao otićim A on voli Klub itekako, prošle godine je pošao potpisati za Borac i okrenuo se nazad nakon našeg poziva. A nelegitimno izabrani navodni dopredsjednik Khabiri, otkud njemu pravo da istupa u ime Kluba. Pojačaj ugovor moj Khabiri, zarađuješ milione, pa nećemo morati prodavati.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi