Iz Juventusa nisu objavili ni riječ nakon skandala protiv Salernitane, a zna se i zašto

Poništen im čist gol za pobjedu

Iz Juventusa nisu objavili ni riječ nakon skandala protiv Salernitane, a zna se i zašto

Endin Čaušević

Utakmica između Juventusa i Salernitane je još uvijek glavna priča na Apeninima jer se takav skandal u Italiji nije desio jako dugo.

Naime, meč između Juventusa i Salernitane završen je rezultatom 2:2, ali je u posljednjim minutama utakmice Staroj dami poništen čist pogodak za pobjedu nakon nevjerovatne greške glavnog sudije i VAR-a.

Salernitana je vodila sa 2:0 na ovoj utakmici, ali je u finišu meča Juve poravnao na 2:2. Stara dama je u 95. minuti povela sa 3:2 golom Milika, ali na iznenađenje svih ovaj gol je poništen.

Objašnjenje glavnog sudije i VAR-a bilo je da je Leonardo Bonucci smetao golmanu kod gola i da je bio u tom trenutku u ofsajdu, ali je već tada bilo jasno da je to pogrešna odluka.

Međutim, skandal je nastao kada su mnogi shvatili da uopšte nije bio ofsajd i da je VAR u potpunosti zanemario Antonija Candrevu koji je bio kod korner zastavice, ali ga iz nekog razloga nisu računali kada su gledali da li je ofsajd ili ne.

Oglasi

Ta odluka napravila je veliki skandal u Italiji i mnogima nije jasno kako su sudije mogle tako da pogriješe i žestoko oštete Juventus koji bi gotovo sigurno došao na kraju do tri boda u ovoj utakmici.

I navijači Juventusa su žestoko kritikovali sve što se dešavalo u sudijskoj nadoknadi, ali im nije jasno da se klub nije javno oglasio povodom takve štete koje su im nanijele sudije.

Juventus nakon utakmice nije objavio ni riječ povodom sporne situacije, ali mediji u Italiji pišu da je svima jasno zbog čega se iz kluba još uvijek niko nije oglasio.

Naime, Tuttosport je objavio da u Juventusu ne žele trenutno da komentarišu skandaloznu odluku koja se desila na štetu ovog kluba jer žele da zadrže mir u ekipi pred veoma važne utakmice ovog tima.

Juventus će već sutra ponovo igrati novu utakmicu kada će im u Torinu gostovati Benfica i to je itekako važan meč za ovaj tim. Stara dama nakon poraza od PSG-a mora do pobjede sutra jer je jasno da će im Benfica biti najveći rival za drugo mjesto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zbog toga su u klubu odlučili da je najbolje da ne remete dodatno mir u svlačionici i odlučili su da se ne oglašavaju trenutno oko sporne odluke na meču protiv Salernitane.

S druge strane, pojedini igrači Juventusa su nakon utakmice direkno govorili da su pokradeni i očito je da u klubu smatraju da nema potrebe da se oglašavaju jer su svi ostali dovoljno rekli, ali i jasno se vidjelo da je Juve oštećen.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Sto se ne oglase kad oni koga pokradu? Karma jbg,sve im dolazi na naplatu sto su radili ovih godina
5 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti