Paklen doček bh. navijačima u Bukureštu, utakmica prekinuta nakon samo 32 sekunde

Paklen doček bh. navijačima u Bukureštu, utakmica prekinuta nakon samo 32 sekunde

Edmir Škorić

Susret posljednjeg kola Lige nacija u kojem se sastaju Rumunija i Bosna i Hercegovina počeo je u 20.45 sati, a nakratko je prekinut već u 32. sekundi.

Zmajevi su pobjedom nad Crnom Gorom u Zenici osigurali prvo mjesto u grupi, dok je Rumuniji utakmica mnogo važnija jer želi da izbjegne ispadanje u C diviziju Lige nacija.

Rumuni su uspjeli u najjačem sastavu da slome otpor praktično rezervi bh. reprezentacije. Poveli su u 38. minuti golom Dennisa Mana. Prvobitno je pomoćni sudija digao zastavicu, ali je VAR potvrdio gol i isključio ofsajd.

Selektor Zmajeva Ivajlo Petev već je u 25. minuti morao da mijenja povrijeđenog Kovačevića, pa je u igru ubacioS Saničanina, a na poluvremenu je umjesto Miličevića i Cimirota u igru poslao Duljevića i Danilovića.

Inače, i večeras BiH ima podršku s tribina stadiona u Bukureštu, ali je došlo do nemilih scena na samom početku jer je pedesetak rumunskih pristalica pokušalo da upadne u tribinu gdje su smješteni naši navijači.

Domaći navijači bacali su topovske udare i ušli u fizički obračun sa navijačima koji su došli da bodre BiH, ali specijalci su uspjeli da zaustave obračun većih razmjera. Utakmica je zbog toga prekinuta u 32. minuti, ali srećom ubzro je i nastavljena.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sve ulaznice puštene u prodaju, njih 12.000, kupili su navijači, a u Giulești areni je oko 200 bh. navijača, barem tako tvrde rumunski novinari.

Doček našim navijačima od domaćina. Sramota!!!

Posted by Nedzad Glibo on Monday, September 26, 2022

Top Komentari

mido1921
Danilović ne može ni u Igmanu igrati.
6 1
Zoilomas
Ja golmana i katastofe u picku materinu hahahah
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti