Ludih nekoliko minuta završnice u Empoliju, Milan slavi čovjeka iz sjene, ali i Krunića!

Pobjeda Rossonera

Ludih nekoliko minuta završnice u Empoliju, Milan slavi čovjeka iz sjene, ali i Krunića!

Edmir Škorić

Teško gostovanje imao je Milan u na Casetallani stadionu u Empoliju, a na kraju je u ludoj završnici slavio s 3:1. Tri od četiri gola viđena su u zadnjih pet minuta.

Milan je bio favorit, ali se trener Stefano Pioli susreo s mnogim problemima, pa ponovo nije mogao računati na važne članove svog tima. Najviše se osjetio izostanak lijevog beka Thea Hernandeza, te naravno golmana Mikea Maignana.

No, da stvar bude još gora, u toku meča čak trojica su se povrijedila. U prvom dijelu teren su morali da napuste Saelemaekers i Calabria, pa su Krunić i Kalulu ušli. Kasnije, u drugom dijelu, iskusni stoper Kjaer se povrijedio, a umjesto njega je ušao Sergino Dest.

Uz Desta u 73. minuti Pioli je na teren poslao i Rebića umjesto Girouda, te Diaza umjesto De Ketelaerea, a samo šest minuta kasnije stigao je pogodak koji je nagovijestio opobjednika ovog duela.

Brzinski je Milan izveo aut s desne strane, Tonali je bacio loptu prema Leauu koji je bio sam pred šesnaestercom Empolija, ovaj se sjajno snašao i onda nesebično lijevo dodao loptu za Rebića, a Hrvat bez problema pogađa mrežu domaćih.

Oglasi

Prije tog gola, Milanov gol je bio ugrožen, Empoli je iz kontri i polukontri zadavao glavobolje zadnjoj liniji i golmanu Tatarusanuu.

Što se tiče prvih 45 minuta, Milan je bio bolji, prijetio je najviše preko Leaa, Giroud je također imao šanse, ali su Rossoneri tek u nastavku uspjeli doći do gola. 

Prava drama je ustupila na samom kraju. Bajrami zabija eurogol iz slobodnog udarca za 1:1 i izgledalo je kao da će doći do podjele bodova, a onda novi gol na drugoj strani. Rade Krunić je glavom majstorski loptu spustio ja Ballo-Tourea, koji je natrčao i pogodio za veliko slavlje gostiju. U sedmoj minuti nadoknade kontra Milana, Leao je trčao sam ka golu i onda lobovao golmana Empolija za konačnih 3:1!

Milan se večeras zaista namučio, ali u Italiji nema lakih rivala. Rossoneri su sada sa 17 bodova skočili na treće mjesto i imaju tri boda manje od vodećeg Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Slijedi im meč u Ligi prvaka protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu, a onda veliki derbi s Juventusom na prepunom San Siru. S obzirom na trenutnu formu, Milan bi tu trebao da bude favorit. 

S obzirom na zaista katastrofalnu formu i Juventusa i Intera, Milan se kao aktuelni prvak uz Napoli nameće kao glavni konkurent za naslov, mada niko ne otpisuje ni Atalantu, pa ni Mourinhovu Romu koja je baš danas na Meazzi pobijedila Inter.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antikomunist
Je li to onaj"povrijedjeni"Krunić što bi se odazvao da smo igrali(ne daj Bože) protiv Rusije?!
5 9
AcMilan_rosoneriBosna
Šampion šampionki FORZA MILAN
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi