Rumun nakon gola protiv BiH saznao sjajne vijesti: Čeka ga transfer karijere

Želi ga legendarni Maldini

Rumun nakon gola protiv BiH saznao sjajne vijesti: Čeka ga transfer karijere

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u 6. kolu Lige nacija u, za nas rezultatski beznačajnoj utakmici, poražena je od Rumunije na gostovanju s 4:1.

Domaća ekipa vodila je s 1:0 nakon prvih 45 minuta, a gol je postigao fudbaler Parme Dennis Man.

Nakon reprezentativnog okupljanja rumunski je reprezentativac saznao sjajne vijesti, a to je da mu se smiješi transfer karijere i to u redove prvaka Italije, Milana.

Talijanski mediji izvještavaju da je Milan jedan od klubova koji pomno prate Dennisa Mana, za kojeg smatra da se uklapa u sistem 4-2-3-1 trenera Stefana Piolija.

Tamošnji novinari govore o Dennisu Manu kao glavnom cilju talijanskog prvaka u sljedećem prijelaznom roku, ako se rumunski fudbaler u budućnosti pokaže u dobroj formi , kakvu je pokazao u posljednjim utakmicama za Parmu i reprezentaciju Rumunije. 

Rumun se smatra igračem koji nije dostigao svoj maksimalni potencijal, ali još uvijek ima tu sposobnost, a Milan mu može pomoći da je razvije.

Legendarni Paolo Maldini (54), trenutno sportski direktor Milana, taj je koji pažljivo prati sve igrače koje skauti predlažu klubu, pa on vodi glavnu riječ kod eventualnog transfera Mana na San Siro. 

"Pioli vrlo pažljivo prati situaciju, a Man bi mogao biti dio projekta postavljenog prije nekoliko godina, koji se temelji na više-manje mladim igračima u kombinaciji s iskusnima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Parmi od 2021. godine, rumunski krilni napadač ima ugovor koji istječe u junu 2025. Stoga će Parma imati jaku poziciju u bilo kakvim pregovorima s Milanom.

Fudbaler je zasad pod strogim nadzorom i nije isključeno da se dva kluba dogovore nakon Svjetskog prvenstva. Ako ne za stalni transfer, barem za posudbu", objavio je seriebnews.com.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti