Bivši kralj gleda novog kralja: Reakcija Ronalda dok Haaland puni mrežu Uniteda će obići svijet

Norvežanin je nemilosrdan

Bivši kralj gleda novog kralja: Reakcija Ronalda dok Haaland puni mrežu Uniteda će obići svijet

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je uoči utakmice Manchester City - Manchester United bio nasmijan i raspoložen s nadom da njegov tim može do pozitivnog rezultata.

Ronaldo je ponovo završio na klupi kao i na većini dosadašnjih mečeva u prvenstvu što mu i nije teško palo, barem prema njegovom raspoloženju.

Međutim, kada je utakmica počela Ronaldo je imao razloga za sve osim za zadovoljstvo jer je očigledno došlo vrijeme da prepusti krunu nekom drugom.

Ronaldo je do sada bio neprikosnoveni kralj strijelaca, iz sezone u sezonu je postavljao razne rekorde. Sada to radi Erling Haaland.

Portugalac se na licu mjesta uvjerio kakva igračina je Norvežanin, a njegova reakcija kako se hvata za glavu uslijed lošeg rezultata će sigurno postati viralna.

Oglasi

Pred utakmicu je bio nasmijan, ali tokom susreta njegove reakcije su bile kao da se pita u kakvom ja timu timu igram jer United danas izgleda zaista očajno.

U prvom poluvremenu Građani su postigli četiri gola, a dvostruki strijelac je bio Haaland koji je jednostavno neumoljiv prema protivničkim odbranama.

Računajući sva takmičenja Haaland na 12 utakmica ima postignutih nevjerovatnih 17 golova i već sada se može reći da je aspolutni favorit za Zlatnu kopačku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane Ronaldo je do sada postigao svega jedan gol što je daleko ispod njegovog nivoa. I taj jedini gol je djelo iz penala protiv Sheriffa u Europa ligi. 

Koliko god to bilo teško priznati Ronaldovim fanovima, ali je evidentno da je fudbalski svijet dobio novog kralja strijelaca i on se zove Erling Haaland. 

Top Komentari

King_Kenny
...Casemiro plakao kad je isao iz Reala,a sad place od tuge gdje je dosao hahaha...
6 7
Dinouz
Lako je Halandu u Sitiju davati golove, sto se nije pokazao u dvijw utakmice protiv Srbije , kada je Norveska bila inferiorna...ima on limite itekkako protiv jacih ekipa i odbrana...junajted je relano prosjecna engleska ekipa..a c ronaldo...hmmm ...ipak car za halandcica...i nedostizan..
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi