Pojavio se snimak Ronaldovog prvijenca u karijeri: Magija tinejdžera kojem nisu znali ni ime

Tada je sve počelo

Pojavio se snimak Ronaldovog prvijenca u karijeri: Magija tinejdžera kojem nisu znali ni ime

Edmir Škorić

Snimak prvog seniorskog gola Cristiana Ronalda za matični klub Sporting iz Lisabona ponovo se pojavio na društvenim mrežama.

Portugalski 37-godišnji reprezentativac jedan je od najznačajnijih nogometaša u povijesti i ukupno je zabio čak 699 golova u klupskoj karijeri nastupajući za Sporting, Real Madrid, Juventus i sadašnji klub Manchester United.

On je također vodeći strijelac u međunarodnom nogometu sa 117 golova u dresu Portugala. Sve to počelo je 2002. godine, kada je debitovao za Sporting u prijateljskoj utakmici protiv Betisa.

Tada je CR imao samo 17 godina, a odmah je pokazao da itekako vrijedi i da će postati veliki igrač.

Ronaldo je tada bio toliko nepoznat da su ga komentatori pogrešno zvali Custudio, imenom jedog od njegovih saigrača.

Tada je Ronaldo maestralno pobjegao stoperu Betisa, obišao golmana, a onda lob udarcem postigao sjajan gol.

Oglasi

U septembru te godine, Ronaldo će debitovato zvanično za seniore Sportinga protiv Brage u Primeira Ligi - sa samo 17 godina, sedam mjeseci i 25 dana.

Sljedećeg mjeseca zabio je svoj prvi takmičarski gol za klub, postigavši ga protiv Moreirensea u 3:0 pobjedi Sportinga.

Godinu dana kasnije, Ronaldo je prešao u Manchester United u ugovoru vrijednom 12,2 miliona funti, a tadašnji menadžer Crvenih vragova Sir Alex Ferguson opisao ga je kao "jednog od najuzbudljivijih mladih igrača" koje je ikada vidio.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

U svom drugom boravku u Unitedu, Ronaldo ove sezone mnogo teže postiže golove. Zabio je samo jednom i to s penala protiv Sheriff Tiraspola u grupnoj fazi Evropske lige.

Ronaldo se morao zadovoljiti sa sporednom ulogom pod novim menadžerom Erikom ten Hagom, nakon što je prethodno predao zahtjev za transfer i propustio većinu predsezone.

Top Komentari

Klicko
Ovo mu je jedini gol iz igre.Ostatak je postigao sa penala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi