Devet golova u derbiju Manchestera: Erling Haaland je igrač sa druge planete
FOTO: EPA

Katastrofa Manchester Uniteda

Devet golova u derbiju Manchestera: Erling Haaland je igrač sa druge planete

Haris Zilić

Derbi Manchestera u devetom kolu Premiershipa ostao je samo na papiru.

Duel Manchester Citya i Manchester Uniteda bila je jednosmjerna ulica i demonstracija sile Građana koji su još jendom pokazali da su daleko najbolja ekipa u Engleskoj u ovom trenutku.

Kakva je utakmica bila dovoljan je pokazatelj i poluvrijeme kada je većina navijača Manchester Uniteda napustila stadion Etihad i otišla svojim kućama. City je na poluvremenu imao prednost od 4:0, a rezultat na kraju meča glasio je 6:3 za Građane.

Da će ovo biti težak dan za Crvene Đavole, moglo se naslutiti u osmoj minut kada je Foden na asistenciju Silve pogodio za 1:0.

Nakon kratkog zatišja na scenu stupa Erling Haaland. Prvo je u 34. minuti pogodio za 2:0, da bi četiri minute kasnije pogodio za 3:0. Dva gola nisu bila sve od norveškog napadača u prvom poluvremenu obzirom da je Haaland u 44. minuti asistirao Fodenu koji pogađa za 4:0.

United se malo trznuo u nastavku i u 56. minuti Antony lijepim golom smanjuje na 4:1 na asistenciju Eriksena.

Međutim, to kao da je naljutilo igrače Citya i na scenu ponovo stupaju Foden i Haaland.

U 64. minuti Haaland dolazi do hat-tricka i postiže peti gol za domaćine, asistirao mu je Gomez, a u 73. minuti Haaland upisuje drugu asistenciju za hat-trick Fodena i velikih 6:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja susreta bilo je još prilika pred golom gostiju, ali na kraju su gosti koji uspjevaju postići još dva pogotka preko Martiala. Prvo za 6:2 u 84. minuti, a za 6:3 pogađa ponovo Martial iz penala u 90. minutu što je bio i konačan rezultat ove utakmice koja je trebala biti gradski derbi, a na kraju se pretvorila u katastrofu Manchester Uniteda.

Inače Erling Haaland je nakon devet kola na nevjerovatnoj cifri od 14 postignutih golova i tri upisane asistencije i vrlo moguće da će do kraja sezone oboriti mnoge rekorde u Premiershipu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
City pobjedio prvo a united drugo poluvrijeme.Po meni izjednačeno!!!
1 19
King_Kenny
...na kraju je Michael Oliver morao navlaciti da ne bude totalna bruka...
7 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi