HŠK Zrinjski osudio medije, a ne članove struke kluba koji su učesnici nezapamćenog skandala

Saopštenje mostarskog kluba

HŠK Zrinjski osudio medije, a ne članove struke kluba koji su učesnici nezapamćenog skandala

Endin Čaušević

HŠK Zrinjski oglasio se danas nakon svega što se izdešavalo poslije jučerašnje utakmice u Trebinju.

Jučer su u Trebinju igrali Leotar i Zrinjski, te je utakmica završena rezultatom 1:1, ali smo gledali i treće poluvrijeme na press konferenciji i ispred stadiona.

Već je poznato da se u centru pažnje našao trener mostarskog kluba Sergej Jakirović i jedan od njegovih pomoćnika koji su imali sukob s kapitenom domaće ekipe Đokom Milovićem.

Na društvenim mrežama pojavilo se nekoliko videa jučerašnje tuče ispred stadiona Leotara koji su šokirali bh. javnost.

Da je u Bosni i Hercegovini sve moguće, govori i saopštenje Zrinjskog izdato nakon nezapamćenog skandala u kojem su učestvovali između ostalog i članovi stručnog štaba Jakirović i Marin Ivančić. Umjesto da osude skandalozno ponašanje svojih članova te da se izvine ljubiteljima fudbala iz Zrinjskog su odlučili krenuti u obračun s medijima koji su objavili videopriloge tučnjave u Trebinju.

No, ništa novo rekli bismo, ali saopštenje u kojem su svjesno iz aktuelnog bh. prvaka lotpicu prebacili na neki drugi teren, ne bi smjelo uticati na članove Disciplinske komisije koji imaju samo jedan zadatak, striktno se držati onoga što stoji u Pravilniku.

Oglasi

Iako su iz HŠK Zrinjski naveli da su mediji sud donijeli na osnovu nekompletnih snimaka, važno je istaknuti da uz svoje saopštenje nisu priložili kompletne snimke, niti pokušali dati razloge koji bi opravdali nedolično ponašanje njihovih predstavnika, ako za takvo nešto može postojati opravdan razlog.

Saopštenje Zrinjskog možete pogledati u cjelosti:

"HŠK Zrinjski Mostar želi istaći kako iskreno žali zbog događaja koji su se dogodili trideset minuta nakon završetka jučerašnje utakmice FK Leotar – HŠK Zrinjski (1:1), jer ćemo kao Klub uvijek osuditi svaki oblik nedoličnog i neprimjerenog ponašanja.

HŠK Zrinjski Mostar također želi naglasiti kako čvrsto stoji iza svih članova našeg Kluba te istovremeno izraziti zgroženost zbog načina na koji je dio medija prezentirao incident koji se dogodio na stadionu Police, a za koji odgovornost nikako ne mogu snositi treneri i igrači HŠK Zrinjski.

Podsjetimo, prvi incident dogodio se na konferenciji za medije kada je član stručnog stožera FK Leotar prekinuo istu i verbalno napao trenera naše momčadi Sergeja Jakirovića, a drugi ispred autobusa u kojoj je začetnik incidenta definitivno bio kapetan kluba domaćina.

HŠK Zrinjski posebno želi osuditi svjesno ili nesvjesno manipuliranje činjenicama od strane dijela medija koji su svoj sud donijeli na osnovu nekompletnih snimaka te su još jednom pokazali veliku razinu neprofesionalizma i neobjektivnosti, ali i jasno izraženi stav da se u negativnom svjetlu prikaže HŠK Zrinjski, zbog čega je naš Klub odlučio prekinuti sve profesionalne odnose s istima, jer smatramo da je to jedini ispravan način na kontinuirano iskazivanje manjka poštovanja prema sedmerostrukom prvaku BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski također traži od Nogometnog saveza BiH da sigurnost svih aktera službenih utakmica stavi na prvo mjesto, posebno u krugu stadiona, jer smatramo da su se jučerašnji incidenti mogli spriječiti uz bolju organizaciju sigurnosnog aspekta", stoji u saopštenju.

Obzirom da nijednom riječju nisu osudili i okarakterisali nedoličnim i neprimjerenim ponašanje svojih uposlenika, pa ni domaćina, iz saopštenja se da naslutiti da je tuča nakon utakmica za HŠK Zrinjski sasvim prihvatljivo ponašanje iza kojeg klub stoji, te takvo ponašanje ne narušava sportske vrijednosti koje promiču.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

umzm12123
Sportsport.ba je zavrsena prica za Zrinjski,Zrinjski ovo je bilo i vise nego gospodski,idemo jako na 8 titulu uz poruku Leotare bit ces i ti nas gost.
7 27
antikomunist
Hallo Schmidt !!!Hallo krscanska unijo!!!Hallo medjunarodna zajednice-ovdje HDZ-pomozite,, opet smo ugrozeni!!!!Ne daju nam da psujemo mrtve matere ljudima, ne daju nam da udaramo koga hocemo i!Pomagajte!Jos je i ovaj sudija biio nikakav , nijedan nam penal nije svirao!Zalicemos e Visi i Beusu!Nas najbolji"igrac" ne moze da poakzuje svoje PRAVO lice..Treba mjenjati i iziborni zakon u sportu, jer mi cemo opet bblokirati!Nije nam dosta samo Beus, treba nam ih jos u savezu da mozemo mirno biti prvaci!Nismo mi jadni nista, alzu na nas!
17 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi