Nagelsmann smatra da postoje dvojica boljih od Gavija

Njima bi prije dao nagradu

Nagelsmann smatra da postoje dvojica boljih od Gavija

Edmir Škorić

Trener Bayerna Julian Nagelsmann nije zadovoljan izborom Gavija za najboljeg mladog fudbalera svijeta.

Trofej Kopa dodjeljuje se najboljem mladom igraču, a ovaj put titula je pripala veznjaku Barcelone, no Nagelsmann vjeruje da postoje "bolja dva" od njega.

18-godišnjem Gaviju nagradu je predao njegov saigrač Pedri, kojem je ta titula pripala godinu ranije. Drugo mjesto pripalo je Realovom Eduardu Camavingi, a zatim su iza bili smješteni Jamal Musiala iz Bayerna i Jude Bellingham iz Borussije Dortmund.

"Poznato je da ja to gledam i kroz prizmu kluba, ali o tome imam svoje mišljenje. A glasovao bih inače. Jamal Musiala i Jude Bellingham imali su bolju sezonu od pobjednika. S moje tačke gledišta, obojica bi trebala biti ispred Gavija", rekao je Nagelsmann.

Kasnije je pak njemački stručnjak nahvalio 18-godišnjeg veznjaka Barcelone.

"On je sjajan igrač, s velikim talentom. Nagrada za njega nije bila nezaslužena. Ima nevjerojatan pobjednički mentalitet za svoje godine", priznao je.

Oglasi

Kako je sam Gavi reagovao na dobivanje nagrade?

"Veliki je ponos biti ovdje, ali u ovom trenutku se sjetim svih ljudi koje sam upoznao u La Masiji. Volio bih jednog dana osvojiti Zlatnu loptu, o tome sanja cijeli svijet", rekao je reprezentativac Španije.

Ono o čemu Gavi sanja sinoć je u Parizu osvojio Karim Benzema, napadač Real Madrida, koji je zaista zaslužio svojim nastupima u sezoni 2021/22.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Predsjednik Barcelone Joan Laporta osjećao se posebno zbog Gavija i Pedrija.

"Kad sam vidio obojicu (Gavija i Pedrija) zajedno, bio sam dirnut jer volim Barcelonu i ova dva mlada igrača. Prošle godine Pedri je osvojio trofej Kopa, a ove godine ga je dao Gaviju. On je vrlo neumoran čovjek, što se vidi po svim njegovim nastupima", rekao je Laporta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dda27
Osvajac nema golova, nema asistentcija, nema trofeja sa klubom, i onda dobije nagradu. Za šta? Ovo neka zahebancija
11 3
Klicko
Nezz šta ovi misle pa gavinho je bolji od pirla,zidana,džerarda,skolsa,inijeste ćavija i modrica zajedno
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi