Stigla odluka koja je do temelja uzdrmala Španiju, nikome nije jasno zašto je to Enrique napravio

To nisu očekivali pred Mundijal

Stigla odluka koja je do temelja uzdrmala Španiju, nikome nije jasno zašto je to Enrique napravio

Endin Čaušević

Gerard Pique ove sezone prolazi kroz najteže trenutke u svojoj dosadašnjoj karijeri jer se ne nalazi u prvom planu Xavija Hernandeza u Barceloni, ali mu ni na privatnom planu ne ide baš najbolje nakon raskida sa Shakirom. Ipak, za Piquea su sada stigle vijesti koje su špansku javnost ostavile bez teksta.

Pique ovu godinu sigurno neće pamtiti baš po dobrom jer je sve počelo prije nekoliko mjeseci nakon što je prekinio ljubavnu vezu sa popularnom pjevačicom Shakirom nakon 12 godina.

Shakira je saznala da ju Pique vara i odlučila ga je ostaviti, a tada je sve krenulo nizbrdo. Izgubio je mjesto u startnoj postavi Barcelone, a i kada je bio na terenu u dosadašnjem dijelu sezone nije se previše proslavio.

Međutim, španski mediji su u čudu kada su se pojavile informacije da bi se Gerard Pique mogao vratiti u reprezentaciju Španije pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru što niko nije ni sanjao da se može desiti.

Pique se od dresa Crvene furije oprostio još prije četiri godine, ali se špekulisalo i prošle godine da bi mogao da se vrati i da je u kontaktu s Luisom Enriqueom koji ga očito želi u svom timu.

Prethodnih dana u španskoj javnosti se najviše špekuliše o Enriqueovom širem spisku od 55 fudbalera koji su u konkurenciji za Mundijal, a do jutros najveće iznenađenje bilo je što tu uopšte nema Davida de Gee.

Oglasi

No, kada su se jutros pojavile vijesti da je na listi Pique čini se da su na De Geu svi zaboravili. Špancima nije jasno otkud Pique na listi jer sezona koju igra nije baš najblistavija.

Iako se oprostio od reprezentacije početkom godine je otvorio vrata za povratak kada je poručio da bi se odazvao na Enriqueov poziv, a navodno Pique žarko želi da nastupi na Mundijalu u Kataru i očito da je to sada postala realna mogućnost da se desi.

Na širem spisku je i Sergio Ramos koji za Španiju nije igrao još od marta prošle godine, ali za razliku od Piquea on je ove sezone standardan u PSG-u gdje pruža jako dobre partije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Marca piše da su Laporte, Inigo Martinez, Pau Torres i Eric Garcia već viđeni na spisku jer su standardni u reprezentaciji već neko vrijeme, ali očito da Enrique želi iskustvo u ekipi i povratak Ramosa i Piquea više nije nemoguća misija.

Sigurno da će misterija biti uskoro riješena jer Mundijal starta za samo 20 dana i očekuje se da Enrique uskoro objavi spisak od 25 igrača koje će povesti u Katar.

Top Komentari

Ecosport
Taman će Enrique voditi Piquea, a neće Fatija koji igra više od njega
2 0
Klicko
Piketa je goat odbrane
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi