Juve mora biti kažnjen: Užasno je ono što su navijači domaćih skandirali Edinu Džeki

Vrijeđanje reprezentativca BiH

Juve mora biti kažnjen: Užasno je ono što su navijači domaćih skandirali Edinu Džeki

E. Škorić

Kako javljaju pojedini mediji u Italiji, Edin Džeko je bio na meti grupe navijača Juventusa na kraju utakmice.

Juventus je večeras pobijedio Inter s 2:0 u derbiju kola, a Edinu Džeki su domaći na samom kraju poslali uvredljive poruke s tribina.

Kako javlja Calciomercato, sve se dešavalo pred tribinom na kojoj su bili smješteni najvatreniji navijači Stare dame. Navodno je bh. reprezentativac nekom gestom razbijesnio tifoze domaćeg tima, a onda je s tribina odjekivalo: "Cigane, cigane".

Ukoliko delegat spomenute utakmice to zabilježi u zapisnik, Juve bi mogao biti žestoko kažnjen novčano.

Ovo nije prvi put da Edin trpi takve uvrede. Početkom godine je u duelu Atalante i Intera na isti način vrijeđan od strane navijača tima iz Bergama, koji su mu skandirali "cigane".

Edin je večeras na terenu proveo svih 90 minuta i šest minuta nadoknade, ali nije uspio ništa značajno napraviti pred golom Juventusa, koji je pogocima Rabiota i mladog Fagiolija ostvario jako važnu pobjedu.

Oglasi

Iako je ispao iz Lige prvaka, Juventus želi da se vrati u vrh Serije A, a sada je nakon četiri vezane pobjede došao na peto mjesto i ima 25 bodova, 10 manje od lidera Napolija. Inter je sedmi sa 24 boda.

Mnoge očekuju nastupi na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nažalost ne i Edina, a do tada će klubovi imati još po dva meča.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve za četiri dana gostuje Veroni, pa dočekuje Lazio narednog vikenda. Inter će pak do pauze prvo biti domaćin Bologni u srijedu, a za vikend će imati jako teško gostovanje kod Atalante.

I jedni i drugi sutra su u žrijebu evropskih takmičenja, ali ne u istom. Nerazzurri čekaju protivnika u osmini finala Lige prvaka, a Juve se mora zadovoljiti nastupom u Evropskoj ligi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mepa
Joj ironije da Italijani nekome govore cigane hahahah. Pa Italijani pogotov jug izgleda kao ciganija sto i jesu. Jer svaki cigan zna italijanski cak i da ga nikad nije cuo.
19 0
kenny
Dzeko plav i visok, italijani mali crni i dlakavi a dzeko cigan lolol
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi