Pojavio se video: Džeko nije ostao dužan navijačima Juventusa kada je čuo šta mu skandiraju

Sramotni uzvici s tribina Allianz stadiona

Pojavio se video: Džeko nije ostao dužan navijačima Juventusa kada je čuo šta mu skandiraju

E. Čaušević

Juventus je sinoć pred svojim navijačima pobijedio Inter u velikom derbiju sa 2:0, a u centru pažnje nakon utakmice našao se bh. napadač Edin Džeko kojeg su navijači Stare dame vrijeđali s tribina, ali se pojavio i video na kojem se vidi da im Dijamant na kraju nije ostao dužan.

Juve je u velikom derbiju u okviru 13. kola Serije A pred svojim navijačima uspio da pobijedi ljutog rivala Inter sa 2:0 i koliko-toliko se iskupi za loše rezultate u dosadašnjem dijelu sezone.

Stara dama je uspjela u drugom poluvremenu da slomi otpor Intera i s dva gola riješi meč. Prvo je Rabiot u 52. minuti pogodio za 1:0, dok je konačnih 2:0 postavio Fagioli osam minuta prije kraja utakmice.

Međutim, u centru pažnje nakon utakmice našao se bh. napadač Edin Džeko koji je bio sinoć na meti uvreda navijača Juventusa.

Navijači Juventusa nisu štedili Džeku i u nekoliko navrata tokom sinoćnjeg derbija su ga vrijeđali, a kamere su snimile trenutak kada su pristalice Stare dame skandirale bh. reprezentativcu "cigane, cigane".

Poznato je da je Džeko prije dvije godine bio na korak od potpisa za Juventus i sigurno je da se nije nadao takvom dočeku na Allianz stadion, te je bilo jasno koliko su ga pogodila takva skandiranja.

Oglasi

Naime, na Twitteru se pojavio video na kojem se čuje šta navijači Juventusa skandiraju bh. napadaču, ali treba istaći da ni Džeko na kraju nije ostao dužan.

Jedan od navijača Juventusa objavio je video na kojem se vidi kako se Džeko okrenuo prema njima i uhvatio se za međunožje što je izazvalo dodatni bijes među pristalicama domaćeg kluba.

Italijanski mediji pišu da će Juventus sigurno novčano biti kažnjen zbog ovakvog ispada njihovih navijača, ali bi na kraju zbog svog poteza mogao biti sankcionisan i Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dijamant je ovakve uvrede trpio i početkom godine na meču protiv Atalante, a tada je klub iz Bergama kažnjen samo simbolično s 10.000 eura.

Džeko je sinoć na terenu proveo svih 90 minuta, ali se nije previše istakao. U dosadašnjem dijelu sezone iskusni bh. reprezentativac je u dresu Intera odigrao 19 utakmica u svim takmičenjima i zabio je šest golova uz tri asistencije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Kakav klub, takvi i navijaci. Cigani
6 3
user1661873187
Toooo Babukaaaa ??????
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi