Nevjerovatni Mourinho ušao u svlačionicu i otjerao igrača iz Rome nakon gostovanja Sassuolu

Novi kiks Vučice

Nevjerovatni Mourinho ušao u svlačionicu i otjerao igrača iz Rome nakon gostovanja Sassuolu

Admin Čaušević

Roma je priredila novi hladan tuš svojim navijačima poslije kojeg je Jose Mourinho po ko zna koji put demonstrirao svoju trenersku surovost. 

Činilo se da je Mourinho smekšao s godinama, međutim remi na gostovanju kod Sassuola je pokazao da je portugalski stručnjak i dalje čelična ruka u svlačionici.

Roma je imala vodstvo preko Tammyja Abrahama iz 80. minute i činilo se da će osvojiti tri velika boda, ali je pet minuta kasnije stiglo izjednačenje preko Andrea Pinamontija.

Poslije utakmice Morinho je bio ljut kao ris, a po ulasku u svlačionicu odmah je otjerao jednog igrača iz kluba te mu proučio da u januaru traži novi klub.

"Jedan igrač nije bio korektan, nije se ponašao profesionalno. Izdao je ekipu. Rekao sam mu to u svlačionici i poručio da u januaru može tražiti novi klub", poručio je Mourinho.

"Neću vam reći ko je, rekao sam to već u svlačionici. Poslije utakmica ne pričam previše sa igračima. Koristio sam 16 igrača, svidio mi se pristup njih 15."

Oglasi

"Jednog sam pitao zašto samo danas ovakav pristup, a ne samo uvijek. Nisam nezadavoljan rezultatom, ali to nije ono što smo željeli."

Nagađa se da je Mourinho prigovorio Abrahamu za njegov pristup pošto je poslije ulaska u igru odigrao odlično i postigao gol, dok je igrač kojeg je "otjerao" Rick Karsdorp koji je priliku za igru dobrio u nastavku.

Romi u posljednje vrijeme i ne ide baš najbolje pošto je u posljednja četiri ligaška susreta upisan samo jedan trijumf pa ekipa više nije u zoni Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posljednji meč u ovoj godini Vučica će igrati za vikend protiv Torina i sigurno je da susret neće biti lagan pošto Bikovi podižu formu. Svjestan toga je i Mourinho.

Inače, Roma je uspjela izboriti plasman u nokaut fazu Europa lige gdje će u play-offu za osminu finala za protivnika imati Red Bull Salzburg te će posao biti sve osim lagan.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fino alla Fine
Opet drugi neko kriv.,on nikad!!!Jajara
5 4
user1646942280
S obzirom na listu povrijeđenih igrača, generalno kvalitet ekipe, pravi vrhunske rezultate sa Romom. Jedan od najvećih trenera ove igre. Veliki ego, drskost, bezobrazluk, zovite to kako hoćete, ali niko mu ne može oduzet ono što je postigao.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi