Juventus ne igra lijepo, ali trenutno izgleda nezaustavljivo
Foto - EPA

Trijumf Stare dame u Veroni

Juventus ne igra lijepo, ali trenutno izgleda nezaustavljivo

Midhat Šljivak

Torinski Juventus večeras je u Veroni nastavio seriju pobjeda u Seriji A, a Stara dama je na stadionu Bentegodi savladala domaći tim s 1:0 pogotkom Moisea Keana.

Juventus je na Bentegodiju upisao peti uzastopni trijumf u Seriji A i polako krče put prema samom vrhu tabele, a Stara dama izgleda mnogo bolje nego na samom početku sezone.

Ne igra tim Massimiliana Allegrija lijep fudbal, ali pobjeđuje. Tako je bilo i večeras u Veroni, no tri buda se na kraju računaju.

Verona je odigrala dobar meč. Domaći sastav je znao zaprijetiti golu Bianconera, no u prvom poluvremenu osim nekoliko solidnih šuteva nismo vidjeli previše s obje strane.

Uvodne minute nastavka donose veliku šansu za domaći tim. Pawel Dawidowicz je u 49. minuti promašio zicer sa samo nekoliko metara i propustio je ogromnu priliku da svom timu donese prednost.

Isti igrač je nekoliko minuta kasnije dobro gađao prema golu Stare dame, nije pogodio, a kazna za promašaje stigla je u 61. minuti meča.

Oglasi

Moise Kean je čovjek koji je doveo Juve u prednost. Dobro se snašao pored odbrane Verone i matira Montipa za vodstvo Juventusa od 1:0.

Do kraja meča nekoliko pokušaja na obje strane. Dobila je Verona i penal u jednom trenutku, ali je sudija pregledom snimka preinačio odluku u faul u napadu.

Juventus je na kraju sačuvao prednost. Ostali su gosti s igračem manje u 93. minuti nakon što je direktan crveni karton dobio Alex Sandro zbog zaustavljanja Lasagne u gol šansi, no promjene rezultata nije bilo.

Ostalo je na kraju 1:0 za goste. Peti je ovo uzastopni trijumf Bianconera koji je trenutno na trećem mjestu tabele s 28 bodova.

Vodeći Napoli ima 10 bodova više, a ispred Bianconera je joiš AC Milan s 30 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 14. kolo:

Verona - Juventus 0:1 (Kean 61')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Famos1987
Ovaj ***** na areni zanjemio kad je bila cista ruka u šesnestercu Juventusa zanjemuo ffffuuuujjj kako (ne)pristrasno komentatisanje
1 9
Edin Merlin
Juve se vraća,još kad se kompletira najjači sastav biće to stari Juve..!!
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi