Casemiro čarolijom obradovao Srbiju kao rijetko ko

Brazil pobijedio Švicarsku za prolazak dalje

Casemiro čarolijom obradovao Srbiju kao rijetko ko

Admin Čaušević

Brazil je minimalnom pobjedom nad Švicarskom osigurao plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva, ali i povećao šansi Srbiji da mogu do nokaut faze. Pobjednika na stadionu 974 odlučio je Casemiro prelijepim golom iz finiša utakmice.

Susret između Brazila i Švicarske nije bio ni približno uzbudljiv kao prethodna dva duela današnjeg programa na kojim je viđeno čak 11 golova jer su Kamerun i Srbija odigrali 3:3, a Gana je pobijedila Južnu Koreju sa 3:2.

Prvo poluvrijeme je proteklo relativno mirno i bez većeih uzbuđenja. Stekao se dojam da su obje selekcije igrale pod ručnom te nije bilo previše rizika u igri.

Najbolju priliku u 27. minuti imao je Vinicius Junior koji je poslije ubačaja sa strane šutirao izbliza, ali je to Yann Sommer sjajno odbranio.

Početak drugog poluvremena je počeo u istom ritmu, ali kako se bližio kraj Brazilci su postepeno preuzimali inicijativu te su počeli da gospodare terenom.

U 64. minuti Vinicius je matirao Sommera, međutim poslije pregledanog snimka ispostavilo se da je tokom akcije bio ofsajd pa je gol opravdano poništen.

Oglasi

Najljepši momenat na meču desio se u 83. minuti. Jedan od najljepših golova na turniru postigao je Casemiro. Majstoriju veznjak Manchester Uniteda pogledajte ovdje.

Ubrzo je i Rodrygo imao šansu da udvostruči vodstvo južnoameričke selekcije. Sommer je to nekako izbio u korner.

Ostatak meča nije donio previše uzbuđenja. Ostalo je 1:0 što znači prolazak dalje Brazilaca koji imaju šest bodova nakon dva kola. Protiv Kameruna će im biti dovoljan bod za prvo mjesto.

Za drugo mjesto u direktnom duelu borit će se Srbija i Švicarska. Švicarcima je dovoljan bod, a srbijanskoj selekciji će sada biti dovoljna bilo kakva pobjeda.

# Tim U B GR
1. Brazil 2 6 3:0
2. Švicarska 2 3 1:1
3. Kamerun 2 1 3:4
4. Srbija 2 1 3:5

Utakmice Brazil - Kamerun i Švicarska - Srbija igraju se u petak kada će biti okončana grupna faza Svjetskog prvenstva. Mečevi su na programu od 20 sati po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

CeZenicaLik
Svicarska prolazi voljeli to neki ili ne....
4 0
MUN
Necete proci nikad Svicu ama nikad
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi