Tuga u Banjoj Luci!
Reprezentacija Srbije je kao i uvijek imala veliku podršku iz Bosne i Hercegovine (Foto: Screenshot)

Podrška iz BiH za Srbiju

Tuga u Banjoj Luci!

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Švicarske s 3:2 i kao posljednjeplasirana ekipa u grupi odlazi iz Katara uz samo jedan osvojen bod iz duela protiv Kameruna.

Srbija je pred Mundijal u Kataru imala velika očekivanja. Dragan Stojković Piksi je najavljivao velike stvari.

"Ne bojimo se nikog", poruka je srpskog selektora pred početak Mundijala, ali na terenu je sve izgledalo katastrofalno.

Dobar dio Bosne i Hercegovine navijao je večeras za Srbiju. Dvorana Borik u Banjoj Luci bila je premala da primi sve koji su željeli gledati utakmicu.

Oglasi

Sve je bilo spremno za veliko slavlje. Pred utakmicu je otpjevana himna Srbije 'Bože pravde' uz velike ovacije.

"Srbija, Srbija", orilo se poznatom dvoranom.

Na kraju žalost i tuga u Banjoj Luci. Nisu građani ovog bh. grada otišli iz Borika raspoloženi jer je Švicarska na terenu ipak nadmašila reprezentaciju za koju navijaju.

Brazil je prošao dalje kao prvoplasirani iz grupe, Švicarsi su drugi, Kamerun treći, a Srbija je zakucana za dno s jednim osvojenim bodom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovaj rezultat je sigurno veliko razočarenje za naše istočne susjede koji su najavljivali čak i borbu za titulu prvaka svijeta.

Realnost je ipak nešto drugo. Orlovi su se vratili kući, a nisu ni pokušali da polete u Kataru.

Top Komentari

roki-rokic
Pisam im se i na himnu i zastavu i repku koju su gledali.
34 2
axel42
E baš zbog ovih tamo mi najviše drago što ispušiše!! Bravo Granit, bravo Šaćiri, bravo Švica! Sad će se oni istresti tamo nad onom našom manjinom u RSu! Predpostavljam da će džamije prve nastradati!
27 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi