Brutalan napad ekstremnih desničara na Marokance

Verona

Brutalan napad ekstremnih desničara na Marokance

Edmir Škorić

U Veroni su desničarski ekstremisti u utorak navečer napali grupu marokanskih navijača koji su slavili pobjedu svoje zemlje na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Marokanci su u utorak priredili pravu senzaciju, pošto su na penale izbacili reprezentaciju Španije. Uslijedilo je veliko slavlje Marokanaca u Kataru, u njihovoj zemlji, ali i u zemljama širom svijeta, pošto je poznato da ih ima svugdje.

U Veroni, u Italiji, grupa Marokanaca je slavila plasman u četvrtfinale Mundijala, ali ih je onda napalo nekoliko ekstremnih desničaka koji su nosili kapuljače, lance, remene i palice. Oštećena su i četiri automobila.

Prema lokalnim medijima, jedna žena je lakše povrijeđena, a policija je vrlo brzo uspjela da pohapsi izgrednike i da istraži šta se tačno dogodilo. Uhapšeno je 13 mladih ljudi za koje se pokazalo da imaju veze s ekstremno desničarskim grupama.

Također, u Nizozemskoj, Belgiji i Francuskoj policija je morala intervenirati jer je na ulicama zavladao nemir zbog slavlja marokanskog naroda.

Oglasi

Veliko slavlje viđeno je i na ulicama Barcelone, naravno od strane navijača Maroka, ali i na ulicama njihove zemlje.

Upravo tom slavlju u Maroku priključio se i kralj Maroka, Mohammed VI kojeg su navijači snimili kako se pod pratnjom vozi i maše zastavicom iz automobila.

Video slavlja kralja Maroka sa navijačima možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Marokanaca ima u svakom kutku svijeta, a svi s nestrpljenjem čekaju subotu i nadaju se novom podvigu njihove nogometne reprezentacije koja od početka turnira igra sjajno i neće biti nikakvo čudo ako se plasira u polufinale Mundijala.

U tom slučaju bi za finale igrali protiv boljeg iz duela Engleska - Francuska. Kako god se završi, Marokanci su već osvojili srca ne samo svog naroda nego i mnogih neutralnih nogometnih fanova širom svijeta. 

Top Komentari

nakopitam
Krscani su teroristi!
10 2
SamoZrinjski
Bravo talijani,tako se to radi
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi