Novi snimak nacionalističkog orgijanja: Zar je moguće da Lovren i Brozović nisu mentalno napredovali
Iako imaju slavu i milione, u glavi su veoma plitki. Očekivali smo da su svjetski ljudi, a ponašaju se gore nego pećinski.

Još se niko nije ogradio

Novi snimak nacionalističkog orgijanja: Zar je moguće da Lovren i Brozović nisu mentalno napredovali

E. Ganibegović

Reprezentacija Hrvatske napravila je novi sjajan uspjeh i osvojila novu medalju na Svjetskom prvenstvo. Imali su veliku podršku i iz komšijskih zemalja poput Bosne i Hercegovine i Srbije, ali potrudili su se da se dostojno "zahvale" na tome slavljem uz nacionalističke pjesme. 

Svjetsko prvenstvo u Kataru okončano je prije dva dana, a reprezentacija Hrvatske je osvojila svoju treću medalju. 

Nakon bronze 1998. i srebra 2018. godine, Vatreni su u Hrvatsku donijeli još jednu Bronzu i to nakon pobjede protiv Maroka u meču za treće mjesto.

Tijekom cijelog turnira izabranici Zlatka Dalića imali su podršku i u komšijskim državama poput Bosne i Hercegovine i Srbije, no sada su pokazali da toga nisu dostojni.

„Za dom spremni“, skraćeno „ZDS“, pozdrav je koji je nastao u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata. Njime su se služili pretežito pripadnici ustaškog pokreta, a bio je ustaški ekvivalent nacističkom pozdravu "Sieg Heil". 

Upravo to su bili povici Dejana Lovrena, inače rođenog u BiH (rodio se u Zenici, a porijeklom je iz Kraljeve Sutjeske, Kakanj) i Marcela Brozovića u kafiću fudbalera Intera.

Oglasi

Sada internetom kruži novi snimak nacionalističkog orgijanja čovjeka, jednog od rijetkih evropskih fudbalera koji je ostao uz Putina nakon njegovog krvavog pohoda na Ukrajinu, te fudbalera koji ima kapacitet pluća mnogo veći od kapaciteta nekih drugih organa.

"Zbog Anice i bokala vina. Zapalit ću Krajinu do Knina. Zapalit ću dva, tri srpska štaba, da ja nisam dolazio džaba", pjevali su Lovren i Brozović.

Vidjet ćemo da li će se neko od njih ograditi nakon svega ovoga, odnosno da li će se pokušati opravdati, iako je pitanje da li za njihovo ponašanje ima opravdanje. 

Nakon svega ovoga, jasno je da će Hrvatska izgubiti podršku mržnjom neopterećenih ljudi širom Bosne i Hercegovine i Srbije, te je dvojac Vatrenih učinio samo medvjeđu uslugu sebi i svojoj selekciji. 

Top Komentari

DamirT
Sta ocekivat drugo od glupana bez srednje skole (Brozovic) i prodane duse (Lovren)
11 5
user1571956549
Takvi su hrvati.... Sta reci....
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti