Adidas odlazi u historiju: Zmajevi od iduće godine u dresovima novog tehničkog sponzora?

Moglo bi doći do promjene

Adidas odlazi u historiju: Zmajevi od iduće godine u dresovima novog tehničkog sponzora? · Saznajemo

Endin Čaušević

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine već skoro deset godina sarađuje sa poznatom kompanijom sportske opreme Adidas, ali čini se da bi uskoro moglo doći do promjene kada je u pitanju tehnički spozor.

Adidas je postao sponzor naše reprezentacije prije Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, a prije toga naš tim igrao je u dresovima kompanije Legea koji su mnogim navijačima ostali u lijepom sjećanju.

Saradnja s Adidasom i nije bila baš najbolja, a dresovi u kojima su igrali bh. reprezentativci prethodnih godina uglavnom su bili vezani za one najosnovnije dizajne koje je pravila ova kompanija, te nije bilo dresova koji su pravljeni specijalno za našu selekciju.

Također, saradnja s Adidasom se nije pokazala baš plodonosnom jer je navijačima skoro nemoguće bilo doći do orginalnih dresova naše reprezentacije, ali uskoro bi se to moglo promijeniti.

Kako neslužbeno saznajemo Fudbalski savez naše zemlje uskoro bi mogao promijeniti tehničkog sponzora, te bi saradnja s Adidasom trebala biti zavšena.

Neslužbene informacije govore da bi naša reprezentacija od naredne godine mogla dobiti novog tehničkog sponzora, a riječ je o kompaniji Kelme.

Oglasi

Kelme je prethodnih godina sve više zastupljen u svijetu fudbala, te su se mnogi klubovi i reprezentacije odlučili na saradnju s ovom kompanijom.

Između ostalih, Kelme je trenutno sponzor klubova poput Watforda, Deportivo Alavesa, Espanyola, moskovskog Dynama, Huesce, Istre i mnogih drugih klubova širom svijeta.

Što se tiče fudbalskih reprezentacija imaju trenutno saradnju s Iranom, Filipinima i Dominikom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, imaju i saradnju s pojedinim bh. klubovima, a to su Borac, Leotar i Široki Brijeg.

Bh. navijači ne kriju da su Legea dresovi ostavili vjerovatno najljepši trag što se tiče naše reprezentacije, a od saradnje s Adidasom mnogo više se očekivalo, no na kraju očekivanja baš i nisu ispunjena.

Top Komentari

RZ88
A sto ga novinar fino upakova. Znamo svi sto kelme i ko ima koristi od toga. **** majku sta nam rade da li je ovo humano. Pitanje je sta ce ostati od ove repke kad Pico ode
12 1
Dino_
Od ovoga bi mogao najviše Borac profitirati, jer se radi o istom dobavljaču! Adidas nije trebalo nikada ni uzimati, već ostati na "legea". Onda je se neko vjerovatno ugradio, da se na svjetsko prvenstvo ide sa adidasovim standardnim trening dresovima, kojih gle čuda u plavo bijeloj kombinaciji ima koliko hoćeš!
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi