Barbarin na treningu Reala: Počeo je daviti prepotentu zvijezdu, drugi ni da pisnu

Šta se dešavalo?

Barbarin na treningu Reala: Počeo je daviti prepotentu zvijezdu, drugi ni da pisnu

A. Čaušević

Real Madrid je najglamurozniji klub današnjice i svaki pikantan detalj sa utakmice ili treninga popularnih Kraljeva izaziva dosta pažnje. To je bio slučaj i sa scenom u kojoj su u glavnim ulogama bili Antonio Rudiger i Vinicius Junior. 

Nije poznato šta je razlog zbog čega je Rudiger primjenjivao silu nad svojim mlađim kolegom, ali njegov potez nije prišao nezapažno.

Njemački štoper je prišao Brazilacu sa leđa, snažno ga uhvatio oko vrata i počeo daviti, dok je 22-godišnjak pokušavao da se spasi.

Tada je Rudiger napravio gest rukom kao da Viniciusu poručuje šta to pokušavaš uraditi, dok ostali igrači nisu učinili ništa da zaustave bivšeg člana Chelseaja.

Vininicu je poznat kao pravi provokator, posebno je to postalo izraženo u utakmicam prije Svjetskog prventstva kada se nekoliko protivničkih timova žalilo na njegovo ponašanje.

Oglasi

Zbog njegovih provokacija u duelu protiv Mallorce trener Javier Aguirre je svojim igračima govorio da slome nogu Viniciusu.

Neki menadžeri i agenti su u emisijama otišli toliko daleko te su Viniciusa nazvali i majmunom. Dok je sve najbolje objasnio kapiten Mallorce Antonio Raillo.

"Viniciusa predstavljaju kao da on nikada ne provocira i ne vrijeđa protivnike tokom utakmice. Kada mu neko to kaže u lice i nazove ga provokatorom on onda koristi džokera i igra na kartu rasizma", kazao je Raillo prije nekoliko sedmica.

Inače, Vinicius i Rudiger su do sada imali poprilično dobar odnos. Nijemac ga je smatrao i bratom pa se mnogi pitaju šta se desilo između njih dvojice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vinicius mi je poput brata, dosta mi pomaže da bolje pričam španski i dobro se razumijemo. On ima potencijala i nadam se da će u budućnosti osvojiti Zlatnu loptu", kazao je Rudiger.

Rudiger je na okupljanje stigao sa novim imidžom. Ošišao se na nulu zbog čega su ga neki u šali prozvali Realovim barbarinom.

Top Komentari

histereza
Koji ste vi levati ah ah
1 0
denimen9
Bahati Rudiger!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti