Plavi odradili prvi trening, Rizvanović novo ime, Mulalić najavio pojačanja

Subašić napustio klub, Gasal povrijeđen

Plavi odradili prvi trening, Rizvanović novo ime, Mulalić najavio pojačanja

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib
Nogometaši Željezničara počeli su sa pripremama za drugi dio sezone, a danas je odrađen i prvi trening. Još uvijek Plavi čekaju na prva pojačanja, a ona su itekako potrebna.

Nakon sastanka Mulalić je izveo igrače koji su odradili prvi trening, a istom je prisustvovao i veliki broj navijača. Oni su došli da pozdrave svoje ljubimce te najavili veliku podršku i u drugom dijelu sezone

Edis Mulalić se obratio medijima i govorio o planu priprema, te eventualnim pojačanjima. Velikih promjena u igračkom kadru neće biti.

"Pauza je bila duža, ali lijepo je odmoriti. Svi smo poželjeli treninge. Pripreme imamo u više faza. Prva faza je u Sarajevu gdje ćemo odigrati jendu utkamicu. Od 20. do 30. januara smo u Konjicu gdje ćemo odigrati dvije utakmice. Zatim idemo od 1.2. do 10.2 u Međugorje gdje imamo tri utakmice i onda ona zadnja sedmica pred Leotar i Kup smo u Sarajevu", rekao je Mulalić i dodao:

"Odigrat ćemo šest utakmica. Četiri sigurna protivnika imamo, dva još tražimo. Tuzla City je otkazala jer idu u Antaliju pa ćemo vidjeti koga naći za taj termin."

Oglasi

Pojačanja neće biti tek da se popuni trenutni kadar, ističe Mulalić.

"Što se tiče novih igrača ne treba dovoditi samo da bi se zadovoljila neka forma. Mora zadovoljiti dosta stvari i dovodit ćemo kako nam stvari budu pasale. Zima je nezgodna za dovođenje igrača. Imali smo razgovore sa igračima koji su okrenuli na druge strane. Bit ćemo aktivno to je sigurno. Znate i vi šta nam je bio nedoststatak u polusezoni. Nećemo više uigravati po osam igrača, nećemo trošiti igrače, nego da radimo ciljano."

Ono što je bilo vidljivo jeste da su se odazvali svi igrači iz prvog dijela sezone osim Subašića koji je napustio klub, te Gasal koji je operisan, a nekoliko će ih boraviti na probi, odnosno pokušato 'osvojiti' Mulalića i njegov stručni štab. Jedan od njih je desni bek Haris Rizvanović, koji je posljednji angažman imao u FK Mladost Doboj Kakanj.

Rizvanović je rođen u Sarajevu, ponikao je u Željezničaru, a kasnije je nastupao i za Bosnu Visoko, NK Metalleghe, te NK GOŠK par sezona. Od posljednje polusezone je član Mladosti Doboj Kakanj i dolazi kao ponajbolji igrač Prve lige FBiH.

U prvom dijelu sezone upisao je 11 nastupa, a na prvom treningu odmah je obavio kratki razgovor sa Mulalićem koji je bio veoma raspoložen, te je razgovarao sa igračima dok su oni obavljali zadane vježbe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar će 18. februara ugostiti Leotar  na Grbavici u sklopu osmine finala Kupa BiH, a zatim drugi dio sezone otvoriti gostovanjem kod FK Igman Konjic.

Još uvijek nije poznato gdje će Igman biti domaćin u drugom dijelu sezone.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Jesu li ove pidjame dobili od pomozi ba?
5 5
SonPen1946
Sirotinjo sirotinjo...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti