Drljo u samoj završnici lansirao projektil i Željezničar odveo u četvrtfinale

Plavi se dosta mučili, ali idu dalje

Drljo u samoj završnici lansirao projektil i Željezničar odveo u četvrtfinale

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

FK Željezničar je u osmini finala Kupa BiH savladao Leotar rezultatom 2:1. Gosti iz Trebinja imali su dva igrača manje pola sata, a u samom finišu primili su pogodak čime je prekinuta njihova nada da bi na penale mogli do senzacije.

Željezničar je teže od očekivanog prošao u četvrtfinale. Leotar je sa dva igrača manje pravio probleme domaćinu na Grbavici, no nije uspio da napravi senzaciju.

Željezničar je bio bolji na otvaranju meča, a prvi je pokušao Drljo udarcem sa 20 metara, no otišlo je preko gola. Gosti uzvraćaju preko Čavića, ali je njegov udarac izblokiran.

Mogli su domaći do vodstva u 16. minuti, kada je nakon ubačaja Amoaha umalo jedan od gostujućih igrača zatresao vlastitu mrežu. Jašarević je u 25. minuti glavom probao, ali je pucao visoko iznad gola.

I kada se činilo da je Željezničar bliže golu, šok na Grbavici u 29. minuti. Aćimović je postigao spektakularan gol i doveo Leotar u prednost.

Ubrzo je domaćin uzvratio, no stativa spašava Trebinjce nakon udarca Drlje. Hodžić potom šutira iz dobre pozicije, ali je Đajić blokirao.

Oglasi

Prekretnica meča u 39. minuti. Đurić je rukom spriječio Krpićev gol, dobio je direktan crveni karton, a Štilić s bijele tačke donosi izjednačenje.

U nastavku apsolutna dominacija Želje, naročito nakon što je Prusina dobio drugi žuti u 60. minuti. Pola sata prije kraja, Leotar se branio sa dva igrača manje.

Krpić je u 68. minuti pogodio prečku, a onda velika šansa za goste, no Cocalić spašava nakon udarca Stojkovića. Uslijedila je opsada gola Leotara, da bi u 88. minuti stigao gol za veliko slavlje domaćih.,

Drljo je sa nekih 25 metara sjajnim udarcem pogodio i Plave odveo u četvrtfinale Kupa. Time je spriječena još jedna senzacija nakon što je ranije Rudar u Prijedoru izbacio Borac. Zvijezda je u Gradačcu dobila Rudar Kakanj sa 3:0, a kasnije još igraju Velež i Posušje. Ostali mečevi na programu su sutra.

Željezničar - Leotar 2:1

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ŽELJEZNIČAR: Bender, Cocalić, Krpić, Mekić, Štilić, Drljo, Hodžić, Drina, Galić, Amoah, Jašarević.

LEOTAR: Puletić, Prusina, Handžić. Šipovac, Aćimović, Đajić, Đurić, Cmiljanović, Karić, Čavić, Georgiev.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Nastavlja se po starom,dva igraca više za željkana, plus trojica sudaca, penal itd..itd, samo ga je trebao još zabiti sudija i sve bi bilo uredno. ŽALOSNO JE SVE OVO...!!!!
4 10
StarMo1905
Zeljeznicar = Borac Lagano namjestanje, samo sto su u Borca nesposobni igraci
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi