Sutra vanredna sjednica Komiteta za suđenje i jedna tačka dnevnog reda - Analiza suđenja iz Trebinja
Kontroverzni sudija ponovo je napravio lakrdiju od jedne utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine

Miloš Gigović pod lupom

Sutra vanredna sjednica Komiteta za suđenje i jedna tačka dnevnog reda - Analiza suđenja iz Trebinja · Saznajemo

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Sudija Miloš Gigović ponovo je u centru pažnje bh. javnosti. Na utakmici Premijer lige u Trebinju između Leotara i Igmana napravio je pravi haos i ponovo je donosio bizarne odluke. Vidjet ćemo hoće li ga to koštati na sjednici Komiteta za suđenje koja je zakazana već za sutra.

Miloš Gigović radi šta želi u bh. fudbalu. Kontroverzni sudija je na meču Leotara i Igmana napravio pravi haos, ali usprkos brojnim odlukama u korist domaćeg tima, gosti iz Konjica su uspjeli osvojiti bod.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine već dugo šuti na sve što Gigović radi na terenu. Uvijek se izvuče bez kazne za lakrdiju koju pravi na terenima i vidjet ćemo hoće li se to desiti i ovaj put.

Kako SportSport.ba saznaje, Gigović će biti glavna tema Komiteta za suđenje na sjednici koja je po hitnom postupku zakazana za sutra.

Na sastanku Komiteta za suđenje na programu je samo jedna tačka dnevnog reda - Analiza suđenja Miloša Gigovića u Trebinju.

Hoće li konačno Gigović biti kažnjen za katastrofalno suđenje vidjet ćemo već sutra. Neko ovog čovjeka jednostavo mora zaustaviti, a ko će nego Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Musemić: Onaj ko je gledao ovu utakmicu na TV-u ne bih mu poželio da je ikad više gleda

Leotar je uspio da dođe do prednosti u 59. minuti kada je Haris Handžić pogodio s bijele tačke za 1:0. Prije toga Velić je skrivio penal, te je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

No, samo tri minuta kasnije Igman je uspio da poravna na 1:1. Bodul šutira iz slobodnjaka, a očajnu reakciju golmana Leotara iskoristio je Ramić i vratio stvari na sami početak.

Leotar je igrao u finišu s dva igrača više jer je i Bešagić u 73. minuti "pocrvenio", ali klub iz Trebinja ni to nije iskoristio, te je ostalo do kraja utakmice 1:1.

Nakon meča oba trenera otkrila su svoje utiske današnjeg remija na Policama ekipa koje se bore za opstanak u Premijer ligi.

Prvi se obratio trener gostujućeg tima Husref Musemić koji je zadovoljan osvojenim bodom, ali i vidno razočaran današnjim suđenjem i cirkusom u režiji Miloša Gigovića.

"Čestitam igračima na svemu što su izdržali. Ovo je bila maksimalna borba i zasluženo smo osvojili bod koji će nam puno značiti. Onaj koji je gledao ovu utakmicu na TV-u ne bih mu poželio da je ikad više gleda", rekao je Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon toga svoj utisak otkrio je i trener domaće ekipe Marko Maksimović.

"U prvom poluvremenu gdje smo dosta šansi promašili i kreirali, utakmica gdje se bespotrebno nabijao pritisak neki zbog svega. Na kraju smo igrali neriješeno, imali sm osvoje šanse koje nismo iskoristili i prije svega igrači trebaju da se odmore i okrećemo se narednom meču", kaže Maksimović.

Top Komentari

desperados
Eto Gigovicu se digao ***** da pravi lakrdiju, a nije ga niko poslao po zadatku. Boze sacuvaj i ovog portala hahahha
4 0
Uranija
Glavni kriminalac u komitetu za suđenje je ognjen valjić… srozao je suđenje sa podobnim sudijama u rang neke zaostale afričke lige, nešto slično što su prekodrinski mitomani uradili sa srbijanskom ligom u korist vučićeve zvijezde
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti