Nijemci se zgrožavaju nad Kimmichovom sramotom, Hamann tvrdi: "Vjerujem u karmu, sve će se vratiti"

Nepotreban potez zvijezde Bayerna

Nijemci se zgrožavaju nad Kimmichovom sramotom, Hamann tvrdi: "Vjerujem u karmu, sve će se vratiti"

Edmir Škorić

Bayern se osvetio Freiburgu za nedavni poraz u Kupu Njemačke, pa je sa 1:0 slavio u utakmici Bundeslige, a jedini gol postigao je Matthijs de Ligt u drugom poluvremenu.

Bayern je iznenađujuće ispao u četvrtfinalu Kupa Njemačke izgubivši sa 2:1 od gostujućeg Freiburga prije nekoliko dana na Allianz-Areni, ali je danas istu ekipu savladao kao gost. Presudil je majstorija Nizozemca, koji je postigao eurogol vrijedan važna tri boda Bavaraca.

Nova tri boda pomogla su Bayernu da zadrži lidersku poziciju i da nastavi svoj pohod prema tituli, što se u Minhenu svake godine smatra "obavezom".

Slijede mečevi protiv Manchester Cityja u četvrtfinalu Lige prvaka, ali ipak ovih dana fokus je bio na bundesligaški meč sa Freiburguom u kojem su se gosti pošteno ispromašivali.

Na kraju utakmice u Freiburgu dogodio se i jedan incident, a u prvom planu bio je veznjak Bayerna Joshua Kimmich.

Oglasi

Kapiten Bayerna je svojim likovanjem isprovocirao navijače Frajburga, što je na kraju dovelo do nereda. “Očigledno je bio pod velikim fizičkim pritiskom. Ali to je očigledno bilo zato što smo u utorak pobijedili Bayern u kupu", rekao je Freiburgov trener Christian Streich nakon utakmice, dodavši:

“Možda je morao da se riješi pritiska. Ali nemojte to precijeniti, pobijedili su".

Kimmich se sukobio sa nekolicinom igrača Freiburga, a Tuchel je kasnije rekao: "Nisam to vidio, tako da neću ništa reći o tome".

Sky stručnjak Ditier Hamann smatra da je Kimmich pretjrao.

"Mladi fanovi gledaju. Joshua Kimmich je tamo već toliko dugo. To mu ne daje za pravo da provocira navijače Frajburga. To je nepotrebno. Vjerujem u karmu. Na kraju će se sve vratiti. Ti iskušavaš sudbinu. Imaju City ispred sebe, tijesno je u ligi. Jednostavno nepotrebno".

Nicolas Holer, nogometaš Freiburga, smatra da je to od Kimmicha bilo nepotrebno i da bi samo trebao da bude sretan zbog tri osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kimmich je, shvativši šta je uradio, uputio izvinjenje.

"Bilo je uključeno mnogo emocija. Bila je to važna pobjeda za nas - poraz u Kupu nas je duboko povrijedio. Zanio sam se, ne bih to trebao učiniti. Može se reći da je bilo nesportski".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sad se nećeš vidit mišu mali protiv Citya ....
1 1
dda27
Ponovo senzacionalisticki naslov. Haloo fight, tekma, emocije
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi