Derbi za Evropu: Sarajevo u boljoj poziciji dočekuje Željezničar
Kako najvatreniji navijači FK Sarajevo ni večeras neće biti na Koševu, Željezničar bi protiv najvećeg rivala trebao imati glasniju podršku i to na gostujućem terenu.

Veliki ulog u vječitom derbiju

Derbi za Evropu: Sarajevo u boljoj poziciji dočekuje Željezničar

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Večeras se igra posljednji sarajevski derbi u ovoj sezoni, a ulog je veliki za oba tima - Evropa.

U okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras se na stadionu Asim Ferhatović-Hase igra duel između Sarajeva i Željezničara.

Utakmici koja je svakako važna sama po sebi bilo kada da se igra na važnosti daje i stanje na tabeli. Oba tima se bore za Evropu, a u nešto boljoj situaciji je Sarajevo.

Borac je skoro obezbijedio drugo mjesto s 55 bodova, sedam više od Sarajeva, dok sarajevski rivali, ukoliko im Velež i Široki Brijeg ne pokvare planove, mogu zauzeti treće i četvrto mjesto na kraju sezone.

Sarajevo je trenutno treće s 48 bodova, dok Željezničar ima 46 što znači da će Plavima eventualna pobjeda na Koševu donijeti skok na treće mjesto koje sigurno vodi u Evropu.

Veliki problem za oba tima predstavlja Velež. Ukoliko Rođeni osvoje kup Bosne i Hercegovine, onda četvrto mjesto neće voditi u Evropu nego će tamo ići Velež na bilo kojoj poziciji da završi u ligi, pa je biti na trećem mjestu nakon ovog kola od izuzetne važnosti za oba tima.

Oglasi

Inače, Željezničar će večeras imati vjerovatno glasniju podršku. Najvatrenijih navijača Sarajeva neće biti zbog bojkota, dok će popularni Manijaci biti smješteni na južnoj tribini, a jučer su se izborili i za veći broj ulaznica.

Prema prvobitnom planu taj broj je iznosio 1825, ali nakon žalbe kluba sa Grbavice situacija se promijenila, te im je Takmičarska komisija N/FSBiH nalogom za FK Sarajevo da obezbijedi veći broj karata itekako pomogla.

Oba trenera su najavila ovaj derbi. Mirza Varešanović, šef struke FK Sarajevo, istakao je da će njegov tim igrati na pobjedu sa željom da što prije osigura Evropu. 

Podsjetimo, Varešanović zbog crvenog kartona u Banjoj Luci u prošlom kolu neće s klupe voditi svoj tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nermin Bašić, trener Željezničara, ponosan je na igrače jer niko, kaže, nije očekivao borbu za Evropu, te se nada da će biti odvažni i hrabri.

Podsjetimo, najveći derbi Bosne i Hercegovine igra se s početkom od 20 sati na stadionu Asim Ferhatović-Hase, a prije toga gledat ćemo utakmice Sloga - Zrinjski (17:00) i Velež - Igman (18:00). 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Divolovac
Majku zegam svim cmarajevcima i njihovim febilskim odlukama
0 1
BogatiDijasporac
Dali nam 375 ili 3750, mi im i napunimo gradski stadion, buduci da svog nemaju.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije