Arsenal se može pozdraviti s titulom: Nakon (n)ovog kiksa, potrebno im je osmo svjetsko čudo

Brighton slavio na Emiratesu

Arsenal se može pozdraviti s titulom: Nakon (n)ovog kiksa, potrebno im je osmo svjetsko čudo

Eldar Ganibegović

Arsenal neće postati prvak Engleske. U to mogu sumnjati još samo najveći optimisti među navijačima Topnika.

U okviru 36. kola engleske Premier lige Arsenal je ugostio Brighton i napravio novi veliki kiks. Gosti su slavili s 0:3 i tako ugasili snove Topnika o tituli.

Već u 12. minuti velika šansa za Brighton preko Encisa, ali Ramsdale brani. Četiri minute kasnije Odegaard u šansi, ali promašuje cijeli gol.

Povrijedio se Martinelli i morao je izaći u 20. minuti, a umjesto njega je ušao Trossard. Upravo on je imao sjajnu šansu u 31. minuti kada je pogodio prečku.

Sudijska nadoknada prvog dijela donijela je novo uzbuđenje i novu propuštenu šansu za Arsenal, a tragičar je bio Bukayo Saka.

Kada Arsenal nije, Brighton jeste. Igrala se 51. minuta kada je Julio Encsio ispratio jedan centaršut i sjajno glavom pogodio mrežu Arsenala.

Oglasi

Mogao je Brighton do drugog gola u 76. minuti kada udarac Mac Allistera ide tik pored stative, no tačku na i stavio je Deniz Undav pogotkom u 86. minuti utakmice. Dotukao je Estupinan Arsenal u petoj minuti sudijske nadoknade.

Sada je Arsenal na drugom mjestu s 81 bodom, četiri manje od Manchester Cityja i utakmicom više od Građana, pa im je da osvoje titulu potrebno osmo svjetsko čudo.

Brighton je ovom pobjedom skočio na šesto mjesto s 58 bodova, bod više, ali i po dvije utakmice više od Tottenhama i Aston Ville te je vrlo blizu plasmana u Evropsku ligu.

Već za četiri dana Brighton igra zaostalu utakmicu 25. kola na gostovanju kod Newcastlea, dok u 37. kolu dočekuju Southampton koji se jučer pozdravio s Premiershipom nakon poraza od Fulhama.

Arsenala što se tiče, oni imaju odraditi još gostovanje Norringham Forestu i domaći duel protiv Wolvesa, te će vrlo vjerovatno sezonu završiti kao drugoplasirani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 36. kolo:

Arsenal - Brighton 0:3 (Enciso 51', Undav 86', Estupinan 90+5')

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMoVe
Arsenal je normalan tim nije plastika i nabildavanje!! Puhanje sisa i usana ko city i Chelsea
3 1
DOKTOR_GAZ_
Stara latinska izreka:ARSENALUS GUBITUS..u prevodu AR567AL=GENETSKI GUBITNICI..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti