Uzaludna titula? Dan nakon titule za Barcu stiže hladan tuš, izjave čelnika Betisa uzdrmale Nou Camp

Za Katalonce se sprema najgori scenarij?

Uzaludna titula? Dan nakon titule za Barcu stiže hladan tuš, izjave čelnika Betisa uzdrmale Nou Camp

Admin Čaušević

Barcelona je u nedjelju navečer po 27. put u klupskoj historiji postala prvak Španije, ali titula na koju se čekalo četiri godine bi na neki način mogla biti uzaludna, pogotovo nakon izjave čelnika Betisa. 

Već mjesecima se špekuliše o sankcijama koje će platiti Barcelona zbog već sada famoznog slučaja Negeira i saradanje sa sudijama.

Manje-više je svima poznato da je Barcelona plaćala firmu nekadašnjeg člana sudijske komisije Enriqueza Negreire sa ukupnih 7.3 miliona eura u periodu od 2001. do 2018. godine.

Sa Nou Campa takva vrsta saradnje nikada nije demantovana i sada se Katalonci suočavaju sa najgorim scenarijem, odnosno izbacivanjem iz Evrope.

Potpredsjednik Betisa, Jose Miguel Lopez Catalan, je kazao da bi Barcelona trebala biti suspendovana na jednu sezonu iz evropskih takmičenja.

"Veoma smo zabrinuti. Ono što se dešavalo proteklih 17-18 godina je veoma ozbiljno. UEFA je pokrenula istragu i nadam se da će u junu donijeti neke zaključke."

Oglasi

"Smatramo vrlo izvjesnim da će Barcelona biti suspendovana na godinu bez EVrope, za sada", dodao je Catalan.

"Veoma smo ljudi i zabrinuti. Važno je da se to ne zaboravi. UEFA ima mehanizme i prilično sam nestrpljiv jer se radi o najvećem skandalu u historiji španskog fudbala."

Potpredsjednik Betisa, Jose Miguel Lopez Catalan, najavio izbacivanje Barcelone iz UEFA-inih takmičenja na jednu sezonu

Eventualno izbacivanje iz Evrope za Barcelonu bi bilo poput zemljotresa jer neigranje u Ligi prvaka bi automatski značilo da će klub ostati bez oko 100 miliona računajući nagradni fond i matchday zaradu.

Sa dosta nestrpljenja UEFA-in zaključak očekuju u Betisu i Villarrealu jer se ova dva kluba bora za izlazak u Ligu prvaka, odnosno Europa ligu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećnja radi, pobjedom nad Espanyolom sa 1:4 Barcelona je četiri kola prije kraja postala prvak Španije po 27. put u historiji i prvi put bez Lea Messija u 21. stoljeću.

Proteklih sedmica Katalonci intenzivno rade na povratku Messija, ali u slučaju UEFA-inih sankcija definitivno mobu zaboraviti na ponovo angažovanje svog najboljeg igrača u klupskoj historiji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Najlakše je po sirotinji udarat :-( Oni nisu mućkali kao drugi što mućkaju. Oni s mućkali po propisima. Što bi rekao drug Šojić. U drugu ligu sa prevarantima. Kupili 90% trofeja i nešto se raduju. Obraz đon
4 3
Adrian
Mora da je greška neka, čuj Barcelona i sudije hahhhah.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti