Irfan Peljto delegiran za polufinalnu utakmicu Evropa lige

Velika čast

Irfan Peljto delegiran za polufinalnu utakmicu Evropa lige

Haris Zilić

Stiglo je još jedno priznanje za bh. fudbal, tačnije za našeg najboljeg sudiju Irfana Peljtu, koji je postao i standardan na evropskoj sceni zahvaljujući sjajnim suđenjima na brojnim utakmicama.

Peljto je delegiran za polufinalni meč Evropa lige između Bayer Leverkusena i Rome.

Naš najbolji sudija će biti četvrti arbitar na ovoj veoma zanimljivoj utakmici nakon kojeg ćemo dobiti finalistu Evropa lige ove sezone.

U pitanju je revanš meč, a Roma je u prvom susretu slavila rezultatom 1:0.

Glavni sudija na meču Bayer Leverkusen - Roma je Slavko Vinčić iz Slovenije, a pomagat će mu također dva Slovenca, to su Tomaž Klančnik i Andraž Kovačić.

U VAR sobi će također biti dvojica sudija iz Slovenije, a riječ je o Nejcu Kajtazoviću i Mateju Jugu.

Oglasi

Tako je Irfan Peljto dobio čast da bude dio jedne polufinalne utakmice evropskog takmičenja što je svakako još jedan korak više, ali i dokaz da je veoma cijenjen u evropskim krugovima.

Utakmica Bayer Leverkusen - Roma igra se 18. maja sa početkom u 21 sat.

U isto vrijeme odigrat će se i drugi polufinalni revanš duel Evropa lige, Sevilla će dočekati Juventus nakon remija u Torinu u prvom susretu rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Nema sumnje da nas u četvrtak očekuje dosta uzbuđenja na stadionima u Sevilli i Leverkusenu.

Finale ovogdišnje Evropa lige zakazano je 31. maja u Budimpešti na Puskas Areni.

Top Komentari

Drakula
Uefa mafia ko i savez. Klocine obicne hocemo superligu tjerajte ih vise u pm
0 3
atomskimrav
Nabijem na ***** i njega i njegovo suđenje, svaki put kad sudi Sarajevu protiv Zelje zakine nas. İskreno imao sam veliko misljenje o njemu ali poslije onog suđenja u subotu, nek se napusi kurca.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi