Inter u finalu Lige prvaka, 70.000 duša skandiralo Džeki!

Nerazzurri ponovo bolji od Milana

Inter u finalu Lige prvaka, 70.000 duša skandiralo Džeki!

Admin Čaušević

Edin Džeko je stigao do svog najvećeg uspjeha na međunarodnoj klupskoj sceni. Sa ekipom Intera je izborio finale Lige prvaka nakon pobjede u revanš susretu polufinala nad Milanom sa 1:0.

Nerazzurri koji su bili formalni domaćin na Giuseppe Meazzi su u revanš susret ušli sa prednošću od 2:0 i već od starta su bili veliki favoriti za konačni trijumf u dvomeču.

Milan je bio taj koji prvi zaprijetio. Kolosalnu šansu je propustio Diaz čiji je udarac odličnim refleksom zaustavio Onana. Da je Španac pogodio u toj 11. minuti stvari bi se sigurno drugačije odvijale.

Utakmica sama po sebi nije bila previše uzbudljiva. Do kraja prvog dijela viđene su još dvije šanse. Za goste je prijetio Leao, a za domaće Džeko čiji je udarac glavom odbranio Maignan.

Nastavak je donio rutinsko odrađivanje posla za Inter koji je uspio i postići gol preko Lautara Martineza u 74. minuti i to na asistenciju Lukakua.

Lukaku je u igru ušao u 66. minuti kada je zamijenio Džeku. Prilikom izlaska bh. reprezentativac oko 70.000 navijača Milana je skandiralo ime popularnog Dijamanta.

Oglasi

Posljednjih 15-ak minuta nije donio previše uzbuđenja. Inter se u 180 minuta pokazao kao kvalitetnija ekipa te je zasluženo izborio plasman u finale sa ukupnih 3:0.

Nerazzurri su posljednji put završnu utakmicu u sezoni Lige prvaka igrali prije 13 godina kada su slavili protiv Bayerna, a priliku da ponove uspjeh imat će za nešto manje od mjesec dana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Plasman u finale najelitnijeg klupskog takmičenja se može smatrati Džekinim najboljim uspjehom na međunarodnoj sceni. Posljednji bh. reprezentativac koji je igrao najiščekivaniji meč sezone bio je Miralem Pjanić 2017. sa Juventusom.

Finale Lige prvaka igrat će se 10. juna na Olimpijskom stadionu u Istanbulu, a protivnik Intera bit će bolji iz duela Manchester City - Real Madrid. Oni će svoj revanš igrati u srijedu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ado_GTI
Džeko naš ponos, dobro je odigrao. Trudio se.
8 0
Eno30
Bravo Dzeko čestitke za izboreno finale. Svim srcem navijam za Inter da osvoji
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti