Samir Zeljković novi igrač FK Sarajevo!
Foto - FK Sarajevo

Potvrdio Bordo klub

Samir Zeljković novi igrač FK Sarajevo! · Zvanično

Midhat Šljivak

Samir Zeljković novi je igrač FK Sarajevo. Bordo tim je danas potvrdio dolazak 25-godišnjeg veznjaka koji je proteklih pet godina proveo u Veležu.

FK Sarajevo predstavio je danas novo pojačanje. Član Bordo tima postao je 25-godišnji vezni fudbaler Samir Zeljković.

Ovaj vezni fudbaler donijet će veliko iskustvo u vezni red Bordo tima. On je proteklih pet godina igrao za Velež u kojem je čak stekao status i reprezentativca Bosne i Hercegovine.

"Samir Zeljković se vratio tamo gdje je napravio svoje prve fudbalske korake, na stadion Koševo", poruka je iz FK Sarajevo.

Samir Zeljković
Samir Zeljković FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

3 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Zeljković je rođen u Sarajevu. Ponikao je u Akademiji FK Sararajevo, ali šansu u prvom timu nije dočekao pa je bio prinuđen da težim putem gradi karijeru.

Oglasi

Igrao je za TOŠK iz Tešnja, zatim konjički Igman, da bi u ljeto 2018. godine potpisao za Velež i to se pokazao kao fenomenalan potez.

U crvenom dresu je odigrao ukupno 149 utakmica, u kojima je upisao dva pogotka i dvije asistencije. Bio je dio velikih uspjeha mostarskog kluba u Evropi i zlatnim slovima je upisan kao bitan faktor u osvajanju Kupa BiH.

Treba napomenuti da je Bordo tim već završio i transfer Amara Beganovića koji će pojačati poziciju na desnom beku, a uskoro će biti još nekoliko zanimljivih potpisa.

U narednim danima na Koševo bi trebala stići još dvojica defanzivaca. Iz Igmana je dogovoren dolazak lijevog beka Elvira Durakovića, a štopersku poziciju će pojačati Aleksandar Vukotić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je u prethodnih nekoliko dana imao i nekoliko odlazaka iz svojih redova. Članovi FK Sarajevo više nisu Adnan Džafić, Frane Čirjak i Avdija Vršajević, a na izlaznim vratima je i Dal Varešanović za kojeg se očekuje da napravi veliki transfer u inostranstvo.

Podsjetimo, ekipa Mirze Varešanovića je proteklu sezonu okončala na četvrom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine i našu zemlju će predstavljati u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1674297497
Zaslužio je i vani da igra,odličan igrač,pravo pojačanje,sve omladinske jategorije Sarajeva prošao,ali nije dobio seniorski ugovor, velika greška koja je sad malo ispravljena
4 0
Drakula
Nek kone gledaju i uce
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi