Mene život razočarao: Himna jedne generacije!
Amir Hadžiahmetović se nakon promašenog penala hvata za glavu - život ga razočarao

Sreća prati hrabre, zato nas obilazi u širokom luku

Mene život razočarao: Himna jedne generacije!

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Ali ne samo život nego i Faruk Hadžibegić, Kenan Kodro, Amir Hadžiahmetović, Adrian Leon Barišić, Siniša Saničanin, Miralem Pjanić, Benjamin Tahirović, kapiten Edin Džeko, Ibrahim Šehić... I ne samo jednom, već je prešlo u naviku.

Dakle, večeras smo prizemljeni, večeras smo shvatili da nam je pjesma "Mene život razočarao" jednostavno sudbina. Nacija čija navijačka pjesma sadrži u naslovu "razočarenje" osuđenja je na sportska brukanja.

Uostalom, šta i očekivati od reprezentacije čiji se selektor tokom mandata više bavio umiljavanjem novinarima, nego poslom za koji je plaćen.

Nakon teškog poraza u Lisabonu, Zmajeve je večeras u Zenici očekivala naizgled lagana utakmica, no Luksemburžani su nas propisno namučili i obrukali i već sada otkazali sve naše planove vezane za Evropsko prvenstvo koje se sljedećeg ljeta igra u Njemačkoj. Nakon ovoga, čini s da popravka više nema. Tri poraza u četiri utakmice su ipak previše za sve, a naročito za tim koji u ovom trenutku nema ni glavu, a ni rep.

A početak je bio u skladu sa našom navijačkom pjesmom - razočaravajući. Jako loša komunikacija između Saničanina i Barišića, ovaj drugi gubi loptu pet metara od gola, a Borges matira Šehića za hladan tuš u Zenici.

Oglasi

Poslije toga smo očekivali brzu reakciju, no Kenan Kodro ne koristi dvije dobre šanse. Prvo glavom šutira pored gola, a onda pogađa stativu. Do odlaska na odmor nismo više imali ozbiljnu prijetnu ka golu Luksemburžana, pa su igrače dočekali opravdani zvižduci nezadovoljne publike u Zenici.

Na poluvremenu je selektor Hadžibegić ubacio Hamulića i Hadžiahmetovića umjesto Tahirovića i Kodre. Ubrzo smo dobili zlatnu šansu da se vratimo. Edin Džeko je povučen u kaznenom prostoru Luksemburga, a na poziv VAR-a sudija je pogledao tu situaciju sam i procijenio da je za kazneni udarac.

Mi Pjanić ni Džeko nisu smogli hrabrosti da izvedu ovaj važan penal, učinio je to Amir Hadžiahmetović i šutirao visoko preko gola. U 64. minuti je Hamulić pogodio stativu, ali svakako je bila nedozvoljena pozicija.

U posljednjih 20-ak minuta ušli smo s golom zaostatka i pod velikim pritiskom, a Luksemburg se jako dobro branio, s tim da nismo ni stvarali neke posebne prilike.

I onda u 74. minuti dolazi Luksemburg do novog gola. Šehić je istrčao s gola, prethodno je Saničanin ispao, a Sinani loptu šalje u prazan gol za potop Zmajeva. Do kraja utakmice ništa. Nismo mogli da se oporavimo od šoka, niti da postignemo barem utješni gol.

Oglasi

S tri boda smo tek na četvrtom mjestu. Vodeći Portugal ima već 12 bodova, Slovačka 10, Luksemburg sedam... Sve u svemu, za nas je završen još jedan ciklus jer teško da se čuda mogu dogoditi, a pogotovo u korist nacije koju je "život razočarao".

U septembru nastavak kvalifikacija, ali čemu da se nadamo?

BiH - Luksemburg 0:2

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

BiH: Šehić, Barišić, Saničanin, Dedić, Kolašinac, Pjanić, Cimirot, Tahirović, Stevanović, Džeko i Kodro

Luksemburg: Moris, Mahmutović, Chanot, Olesen, Jans, Martins, Barreiro, Bohnert, Sinani, Curci i Borges Sanches

Top Komentari

kurcina2
Glavu gore zmajevi prošlu ste utakmicu primili 3 gola sad ovu samo 2 ,ide to na bolje
6 1
DOKTOR_GAZ_
Kada te NARUZE skijasi iz FINSKE, školuju NOMADI IZ ARMENIJE I AZERBEJDZANA, kada te na FABRICKE POSTAVKE VRATI velesila zvana LUXEMBURG, onda ti ne ostaje nista drugo nego da u FINALIMA EVROPSKIH I SVJETSKH FINALA navijas protiv HRVATSKE..
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti