Skandal u reprezentaciji Luksemburga: Dvije zvijezde izbačene iz ekipe pred put za Zenicu!

Selektor je tako odlučio

Skandal u reprezentaciji Luksemburga: Dvije zvijezde izbačene iz ekipe pred put za Zenicu!

Esmer Oštraković

Veliki problemi potresaju reprezentaciju Luksemburga, a radi se o neslaganju unutar tima, tačnije izbila je svađa između selektora ove reprezentacije i dva fudbalera.

Kako su objavili mediji iz Luksemburga, dvije najveće zvijezde ove reprezentacije neće doputovati u Bosnu i Hercegovinu.

Selektor Luksemburga je potvrdio da je i najveća zvijezda ove reprezentacije Gerson Rodrigues izbačen iz reprezentacije.

"Gerson nije zatvorio sam sebi vrata, izbacio sam ga iz reprezentacije. U nedjelju ujutro se nije pojavio na treningu. To je treći put u posljednje dvije sedmice. Neće ga biti u Bosni, izbačen je", rekao je selektor Luksemburga Luc Holtz.

Nakon utakmice protiv Lihtenštajna reprezentaciju je napustio i ofanzivac AIK-a iz Stockholma, Vincent Thill.

Oglasi

"Vratili smo se nakon utakmice, a on je samo odlučio da ode. Nikome ništa nije rekao. Ni zašto ide, a ni kuda. Možda se želi pridružiti svom bratu kojeg sam izostavio? Ako želimo da unesemo porodičnu politiku u reprezentaciju, ja nisam prava adresa za to", rekao je Holtz.

Mediji iz Luksemburga prenijeli su sledeće informacije.

"Luc Holtz potvrdio je da Vincent Thill i Gerson Rodrigues neće biti u reprezentaciji za utakmicu protiv Bosne i Hercrgovine zbog "neslaganja"", stoji u objavi na Twitteru u kojoj se još navodi:

"Thill je sam odlučio da ode kući, dok je Gerson izbačen iz reprezentacije nakon što je propustio nekoliko treninga".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjećamo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Luksemburga igra se u utorak u Zenici sa početkom od 20:45 sati.

Top Komentari

plemic
evo prilike da se dobije utakmica desetljeća, a ako se ne uspije ostaje lihtenštajn da se popravi dojam.
3 0
komentator1
Sansa za nase miševe da im otkinu bod
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi