Gotovo je: Mbappe za vrtoglavih 250 miliona eura ide u Real Madrid!

Emir prelomio i odlučio ga prodati

Gotovo je: Mbappe za vrtoglavih 250 miliona eura ide u Real Madrid! · Udarna vijest

Esmer Oštraković

Nakon što su se danas pojavile informacije da je katarski emir Tamim bin Hamad Al Thani odlučio da da razgovara sa Mbappeom, svi su očekivali da će produžiti ugovor.

Ipak, to se neće desiti, jer je Francuz jasno rekao da želi još samo godinu dana da bude fudbaler Paris Saint-Germaina.

To se nije svidjelo katarskom emiru, te je odlučio da odmah proda prvu zvijezdu svoje ekipe i to ni manje ni više nego Real Madridu.

"Mbappe će se pridružiti Real Madridu. Katarski emir i Florentino Perez dogovorili su cijenu od 200 miliona eura + 50 miliona eura u bonusima", stoji u objavi francuskih medija.

Podsjetimo Mbappe je odbio potpisati novi ugovor, ali je jasno rekao da naredne sezone želi da ostane u ovom klubu.

Oglasi

"Naredne sezone ostajem u PSG-u. Odluku o budućnosti donijet ću 2024. godine", poruka je Mbappea i dodaje:

"Mnogo toga se mogu desiti u godinu dana, posebno kada je u pitanju klub kao što je PSG", poruka je Kyliana Mbappea u razgovoru za Telefoot.

Govorilo se da će Real Madrid izdvojiti oko 120 miliona eura za Mbappea, ali očito da Perez nije želio da propusti ovakvu priliku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Kylian Mbappe je 2017. godine stigao u PSG. Prvu sezonu je proveo u klubu kao posuđen igrač Monaca, a zatim je otkupljen za 180 miliona eura.

Tako je na neki način Perez slagao jer je tvrdio da neće dovoditi više igrača, ali je jasno da mu navijači zbog toga nimalo neće zamjeriti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Real je najveci klub na svijetu i sad i za 50 godina naravno da ce u Real. Samo budala moze odbiti taj klub.
9 2
user1676560946
VARDRID NAJODVRATNIJI KLUB NA SVIJETU, POTROSILI NA GALAKTIKOSE MILIJARDU, PA ERA KAKE I RONALDA, XABI ALONSA , BENZEME POTROSILI MLIJARDU, I SAD 500 MILIONA, KO MOZE NAVIJATI ZA OVAJ MONOPOL KLUB I PEREZA MALVEZATORA. CUJ OVA TRKACICA 250 PA CITY CE IM OPET UTRPATI 5 KOMADA U 2 TEKME ??
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi