Mostarka Ivana Petrović debituje u UFC-u - Morala je odabrati samo jednu zastavu
Foto - Instagram

Sjajna borkinja

Mostarka Ivana Petrović debituje u UFC-u - Morala je odabrati samo jednu zastavu

Midhat Šljivak

Mostarka Ivana Petrović (29) sutra će u Las Vegasu debitovati u najvećoj svjetskoj MMA promociju UFC-u. Petrović će se boriti protiv godinu dana starije brazilske borkinje Luana Caroline.

Ivana Petrović iz Mostara sutra će debitovati na najvećoj MMA sceni. Ova 29-godišnjakinja borit će se u Las Vegasu, a protivnica je Brazilka Luana Caroline.

Petrović je u UFC stigla kao prvakinja ARES-a u muha kategoriji. Tamo je dominirala i sada želi doći na vrh najveće svjetske MMA promocije.

U prvoj borbi u koju ulazi kao favoritkinja želi pobjedu prekidom.

Oglasi

"Želim nokaut ili submission. To bi bilo savršeno, ali ako moraju biti tri runde, onda želim pokazati sve svoje vještine. Spremna sam, radim na svim aspektima", poručila je Petrović za MMA Mania pred svoj debi i dodaje:

"Želim raditi stvari koje su sigurnije za mene na početku karijere, ali ako dobijem priliku brzo završiti borbu, to ću učiniti. Moram pokazati ko je Ivana Petrović", ističe ona.

Pitanje novinara MMA Manije odnosilo se i na to koju državu predstavlja u UFC-u s obzirom na veoma zanimljivu prošlost koju ima.

Ivana je rođena u Njemačkoj, ali se s tri godine vratila u Bosnu i Hercegovinu, gdje je provela pola života. Na drugoj godini Nastavničkog fakulteta odlazi u Norvešku gdje se posvetila MMA sportu, ali bez obzira na sve njen odabir je upravo zastava Norveške.

"Ja sam Hrvatica i željela sam predstavljati Hrvatsku i Norvešku. Morala sam međutim odabrati jednu zastavu i odabrala sam norvešku jer živim i treniram ovdje. Cijeli Balkan i Norveška su uz mene. Prva sam žena iz Norveške, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koja se bori u UFC-u i to mnogo znači. Dobijam dosta podrške", istakla je Ivana Petrović.

Ova 29-godišnja borkinja je u dosadašnjem dijelu karijere odradila šest borbi i u svih šest je slavila. Tri borbe je uzela nokautom, dvije predajom i jednu odlukom sudija.

Top Komentari

Zeleni_zub
Klasika. Da predstavlja Hrvatsku, al da Bosna za nju navija ?
8 0
Mowzilla
Cijeli balkan? Cisto sumnjam...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi