Sprema se spektakl na Koševu: Sarajevo će imati veliku podršku, navijači "se jagme" za ulaznice

Utakmica u četvrtak

Sprema se spektakl na Koševu: Sarajevo će imati veliku podršku, navijači "se jagme" za ulaznice

Eldar Ganibegović

FK Sarajevo imat će veliku podršku u prvoj domaćoj utakmici ove sezone gdje će tražiti prolaz u drugo pretkolo Konferencijske lige. Traži se karta više i na Koševu se očekuje veliki broj gledaoca.

Za tri dana, 20. jula 2023. godine, Sarajevo će na Koševu igrati revanš susret drugog pretkola Konferencijske lige protiv gruzijskog Torpedo Kutaisija.

Mnogi će se složiti da su izabranici Mirze Varešanovića u prvom meču mogli riješiti pitanje prolaska dalje, no dva puta su stizali rezultat preko Oliveire i Varešanovića, te odigrali 2:2.

Horde zla koje su prevalile daleki put izbačene su sa stadiona od strane gruzijske policije, no ovaj put ništa neće spriječiti navijače Sarajeva da daju veliku podršku svom klubu.

Naime, ulaznice su danas puštene u prodaju i prema nezvaničnim informacijama već je prodato oko 10.000 karata, te se očekuje velika posjeta u četvrtak.

Navijači Željezničara su položili ispit u četvrtak na utakmici protiv Dinamo Minska (2:2) i napunili Grbavicu gdje je bilo preko 13.000 gledaoca, a na Koševu bi moglo biti i više.

Oglasi

I prije je Sarajevo imalo sjajnu podršku na evropskim utakmicama, pa je tako 2014. godine protiv Borussije Monchengladbach na Koševu bilo oko 30.000 gledaoca, a četiri godine kasnije protiv Atalante 20.000.

Imalo je Sarajevo podršku i van svog grada, u Zenici protiv BATE Borisova, kada je na Bilinom polju bilo oko 13.000 ljudi i Torpedo će morati prolaz tražiti u zaista paklenoj atmosferi.

Jedina mana je što neće biti najvatrenijih navijača na sjeveru, te su ulaznice puštene u prodaju samo za istok i zapad. 

Poznate su i cijene ulaznica, a najjeftinija je za djecu do 14 godina i iznosi samo 2 KM. Cijena za istok je 10 KM, za zapad 12, a za zapad galeriju 20 KM. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Utakmica Sarajevo - Torpedo igra se u četvrtak, 20. jula 2023. godine, s početkom od 21 sat.

Ukoliko Sarajevo prođe u drugo pretkolo Konferencijske lige, ponovo će na dalek put pošto ga tamo čeka dvomeč s kazahstanskim Aktobeom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Samo budale idu da gledaju kako će popušiti
0 10
Amaru
Hahaha cuj skretnice 13 ljami, plafon im bilo 11 ljami FK Sarajevo najveci klub u BIH
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi