Hoće li Ajla Alimanović ispuniti obećanje dato u decembru prošle godine i dati ostavku?
Foto: Screenshot/YouTube/FK Sarajevo

Navijači je podsjetili na ono što je javno izjavila

Hoće li Ajla Alimanović ispuniti obećanje dato u decembru prošle godine i dati ostavku?

Endin Čaušević

FK Sarajevo sinoć je šokantno ispalo već u prvom pretkolo Konferencijske lige od gruzijskog Torpeda koji se nakon penala plasirao dalje. Koševo se orilo nakon meča skandiranjima "Uprava napolje" i "Mirza odlazi", a navijači se sada pitaju da li će direktorica Ajla Alimanović ispuniti obećanje koje je dala krajem prošle godine.

Bordo klub je imao ulogu favorita u sinoćnjem okršaju protiv Torpeda, a nakon remija u Gruziji činilo se da će Sarajevo u revanšu pred svojim navijačima bez većih problema uspjeti da se plasira dalje.

Međutim, to se nije desilo jer je Torpedo uspio da šokira bh. klub i nakon penala ode u drugo pretkolo. Sarajevo je vodilo sa 1:0 golom Ziljkića, no hladan tuš stigao je u 91. minuti kada je Gigauri izjednačio i odveo utakmicu u produžetke.

Na kraju je Torpedo poslije penala uspio da dođe do pobjede i plasmana dalje, a na Koševu su se po završetku meča orila skandiranja "Uprava napolje" i "Mirza odlazi".

Poznato je da je Sarajevo bilo bez podrške onih najvatrenijih navijača i u sinoćnjem meču zbog bojkota Hordi zla. Bojkot traje već mjesecima, a Horde zla ne dolaze na domaće mečeve dok su Ajla Alimanović i Mirza Varešanović u klubu i trenutno njihovog gnjeva pošteđen je samo investitor Ismir Mirvić.

Oglasi

Najvatreniji navijači Sarajeva su već mjesecima u "ratu" protiv Ajle Alimanović i Mirze Varešanovića i nije iznenađenje što su nakon sinoćnjeg šokantnog ispadanja iz Evrope pozvali ovaj dvojac da napuste klub.

Društvenim mrežama kruži i izjava koju je direktorica FK Sarajevo dala 29. decembra prošle godine kada je odgovarala na pitanje navijača koja je sama birala i sebi postavljala u jednom od najkomičnijih medijskih igrokaza prethodne godine.

Naime, jedno od pitanja bilo je: "Šta će se desiti ako Sarajevo ni ovaj put ne izbori Evropu i ko će snositi posljedice", a Alimanović je, između ostalog, obećala da će u slučaju izostanka rezultata ona snositi odgovornost.

"Ako se ne budu vidjeli ozbiljni pomaci u načinu rada, u zalaganju, rezultatima i načinu ponašanja na terenu, svi trebamo snositi odgovornost, prva ja. Nije se cilj samo kvalifikovati, nego ostvariti dobar rezultat u Evropi. Ako se ciljevi ne ostvare, onda Uprava napolje", kazala je Alimanović tada, a taj dio pogledajte u videu ispod od 51:00.

Naravno, nakon sinoćnje utakmice ova izjava se ponovo našla u centru pažnje navijača kluba s Koševa koji su odlučili da podsjete direktoricu Sarajeva upravo na ono što je izjavila 29. decembra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravo taj dio izjave navijači Sarajeva su prije nekoliko mjeseci lijepili blizu prostorija kluba kako bi Alimanović podsjetili na ono što je izjavila i poručili da oni to neće zaboraviti i da će čekati prvu priliku da to ponovo vrate u žižu interesovanja, a upravo je to ono što su uradili odmah nakon sinoćnjeg meča.

   Fotografija koju navijači Sarajeva dijele po društvenim mrežama nakon sinoćnjeg poraza od Torpeda i ispadanja iz Evrope.

Pozivaju je da ispuni svoje obećanje i preuzme odgovornost, odnosno da napusti klub. Da li će Alimanović ispuniti obećanje koje je dala jasno i glasno sigurno je da ćemo saznati već u narednim danima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Spreco
Teško da se ona može sjetit u čijem je krevetu šta sve obećavala, ne napadajte ovu vrijednu ženicu. Sa svima za funkciju, funkciju ni za šta!
3 0
enko
Dudic je za ovog varesanovica anceloti samo sto covjek nije imao srece.bilo je igre ali svi ste vidheli da nije bilo srece u realizaciji.garantujem da bi dudic sa ovim sadtavom dao 3 komada sinoc ovoj prosjecnoj ekipi kojoj treba cestitati na pobjedi jer su se vise zalagali i borili za nju.za evropu treba vise zelje,hrabrosti,herca i pojedene trave.bice bolje grugi put ali steta jer sarajevo ima igrace navijace ,uslove ali ajla prihvati se drugog posla npr .prodaji u fan sopu a mirzu povedi da ti bude model.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi