Najpoznatiji gej fudbaler kritikovao Hendersona zbog odlaska u Saudijsku Arabiju

"Baš sam lud"

Najpoznatiji gej fudbaler kritikovao Hendersona zbog odlaska u Saudijsku Arabiju

Midhat Šljivak

Nekadašnji njemački fudbaler Thomas Hitzlsperger kritikovao je Jordana Hendersona zbog činjenice da je otišao u Saudijsku Arabiju. Hitzlsperger je 2014. godine izašao u javnost kao gej, a za Hendersona je smatrao da je iskreni borac za prava LBGTQ+ populacije i sada je razočaran što je otišao u Saudijsku Arabiju.

Jordan Henderson karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji. On je potpisao ugovor s ekipom Al-Ettifaq gdje će zarađivati 700.000 funti sedmično.

Odlazak Hendersona u Saudijsku Arabiju koji je bio glas LGBTQ+ populacije u Premiershipu nije se dopao 41-godišnjem Thomasu Hitzlspergeru.

Nekadašnji njemački fudbaler koji je prije devet godina priznao da je homoseksualac razočaran je postupkom engleskog igrača.

"Znači Jordan Henderson je konačno završio transfer u Saudijsku Arabiju. To je fer jer može igrati gdje mu je volja", rekao je Hitzlsperger i dodaje:

Oglasi

"Baš me zanima kako će njegov novi brend JH izgledati. Stari je mrtav. Vjerovao sam da dugo da će njegova podrška gej zajednici biti iskrena. Baš sam lud", napisao je on.

Thomas Hitzlsperger je poznato lice s fudbalskih terena i godinama je igrao u Premiershipu i Bundesligi.

Prošao je omladinske selekcije Bayerna, da bi 2000. godine prešao u Aston Villu, gdje je proveo pet godina.

Najbolje dane karijer proveo je u Stuttgartu, a igrao je još za Lazio, West Ham, Wolfsburg i Everton, gdje je 2013. godine završio karijeru.

Za reprezentaciju Njemačke odigrao je 52 utakmice i postigao je šest pogodaka.

Top Komentari

Mux82
Prestanite više sa ovim čmarketingom!
0 0
emial766
Prestanite ove *****e reklamirat. Neko ce mislis to je ok
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi