Bivši igrač Veleža raskinuo ugovor s Kolubarom, pa jutros stigao na trening Željezničara

Novo pojačanje za Plave

Bivši igrač Veleža raskinuo ugovor s Kolubarom, pa jutros stigao na trening Željezničara

Endin Čaušević

Željezničar se porazom od Neftcija oprostio od Evrope i sada će maksimalni fokus biti na Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Plavi nisu završili s pojačanjima, a jutros se pojavilo i novo ime na treningu kluba iz Doline ćupova.

Željezničar se od nastupa u Evropi oprostio u drugom pretkolu Konferencijske lige, a jasno je da će se sarajevski klub sada fokusirati maksimalno na novu sezonu Premijer lige.

Plave već za vikend očekuje veliki derbi na Grbavici gdje u goste stiže banjalučki Borac, te se punom parom spremaju za okršaj sa starim rivalom.

Jasno je da će čelnici Željezničara pokušati pojačati ekipu do kraja prelaznog roka, a kako saznajemo jutros se pojavilo novo ime na treningu kluba s Grbavice.

Riječ je o 26-godišnjem Mehmedu Ćosiću koji se priključio treninzima Željezničara gdje će sigurno biti veliko pojačanje.

Oglasi

Ubrzo nakon toga i Željezničar je potvrdio njegov dolazak, a Ćosić je potpisao dvogodišnji ugovor.

Ćosić u Željezničar stiže kao slobodan igrač nakon što je prethodnu polusezonu proveo u Srbiji gdje je nastupao za Kolubaru, no nakon što je ovaj klub izbačen u niži rang Ćosić je odlučio da raskine ugovor.

Ovaj 26-godišnjak je dobro poznato lice u Premijer ligi jer je s dosta uspjeha nastupao u dresu mostarskog Veleža.

Ćosić je za Velež igrao čak šest godina, a upravo je iz Rođenih početkom godine prešao u Kolubaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, ponikao je u Slobodi, a prije Veleža igrao je još za Radnički iz Lukavca. Ćosić je za Velež odigrao čak 177 mečeva, dok je u dresu Kolubare za šest mjeseci upisao 15 nastupa i postigao je jedan pogodak.

Ćosić igra inače na poziciji desnog beka, ali po potrebi može igrati i ofanzivnije na desnoj strani terena.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Odlicno pojacanje za nase lige,sretno Cosa
5 1
rossoneri83sa
Rođeni kakav je Ćosić?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi