Siju smrt po Atini noću, ali i danju: Novi incident Dinamovih huligana, grčka policija strahuje!

Situacija još nije pod kontrolom

Siju smrt po Atini noću, ali i danju: Novi incident Dinamovih huligana, grčka policija strahuje!

Admin Čaušević

Daleko od toga da se situaciju Atini smirila nakon što je u noći sa ponedjeljka na utorak tokom navijačkih incidenata ubijen navijač AEK-a za čiju su smrt krive pristalice zagrebačkog Dinama, popularni Bad Blue Boysi potpomognuti ultrasima Panathinaikosa. 

Nakon ubistva veliki broj učesnika u neredima je uhapšen, međutim situacija u grčkoj prijestolnici nije mirna. Policija ima pune ruke posla i još uvijek ne drži situaciju pod kontrolom.

Naime, kako javljaju grčki mediji svi navijači Dinama nisu pohapšeni, a oko njih 10 je locirano u jednom od hotela u centru grada.

Huligani iz Hrvatske su naoruažani noževima i odbijaju da se predaju, te traje jurnjava po hotelu između policije i huligana.

Cijela drama traje već satima i jasno je da je grčka policija izgubila kontrolu i nikako ne uspjeva da smiri situaciju i tako privede sve učesnike incidenta.

Oglasi

Uspjeli su pripadnici specijalne jedinice uhapsiti još trojicu huligana, međutim njih desetak je na slobodi i vješto se kriju po hotelu.

Prema dosadašnjim informacijama uhapšeno je 98 učesnika nemira, a sigurno je da će ta lista biti još veća. Među uhapšenim je i jedan državljanin BiH. 

Inače, grčka policija je bila upozorena kako od strane hrvatskih tako i crnogorskih organa javnog reda i mira od dolasku "konvoja smrti", međutim i dalje je dopustila nevjerovatan propust koji je izazvao tragediju.

Lokalni mediji su do sada izvjestili da se među uhapšenim nalazi ubaci 29-godišnjeg Michaila čija je majka po prijemu informacije doživjela srčani udara.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamova ekspedicija je u međuvremenu napustila hotel u Atini i sada se vraća u Zagreb jer je meč planiran za večeras odgođen za subotu 19. august što znači da će se prvi meč 3. pretkola Lige prvaka između ova dva kluba igrati u Zagrebu.

Inače, u srijedu će se kako sada stvari stoje u Atini bez problema igrati drugi meč 3. pretkola Lige prvaka između Panathinaikosa i Marseilla. S tim da će mjere sigurnosti biti ogromne jer su navodno navijači atinskih Zelenih bili "partneri u zločinu" navijačima Dinama.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Patrice77
Prije par godina ovi Grci pretukli navijaca nase reprezentacije gore, stariji covjek, s ledja ga napalo pet huligana. Provocirali nas s odredjenim transparentima i zlocinackim skandiranjem. Prijetili kako ce nam zapalit grad i drzavu kad dodju u Zenicu, i na kraju dodje 100 ljudi sa 70 posto penzionera, zena i djece. A onih junaka sa transparentima nigdje nema. Ovdje opet pokazuju koliki su cirkus, par klosara im okrenulo grad naopacke.
5 0
user1575834983
Jbt 150 debila im zauze grad e jesu i ovi grci smijesan narod hahahaha
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi