Bašić: Jednostavno, to je Željo
FOTO: T. Hebib

Marinović nije puno komentarisao

Bašić: Jednostavno, to je Željo

Haris Zilić

U derbiju trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Željezničar je savladao Borac rezultatom 2:0. Oba gola postigao je Nedim Mekić u drugom poluvremenu.

Plavi su odigrali odličan susret, dok Banjalučani sigurno razočarani napuštaju Grbavicu.

Ovo je i za oba tima bio prvi meč u sezoni u Premijer ligi jer su mečeve prva dva kola odgađali zbog nastupa u Evropi.

Po završetku utakmice na Grbavici komentar su dali treneri oba tima.

Prvi je pred kamere stao trener Borca, Vinko Marinović.

Oglasi

"Prvo poluvrijeme smo odigrali slabo, Željezničar je bio bolji, nismo bili konkurentni. Mi smo imali prilku pred kraj utakmice. Napravili smo izmjene, ali nažalost pored te stative nismo ništa uradili", rekao je Marinović i dodao:

"Ako gledamo emotivnu prazninu, mi smo utakmicu igrali prije deset dana. Jednostavno danas nismo bili pravi, nismo igrali kao protiv Austrije."

Nakon Marinovića komentar je dao trener Željezničar Nermin Bašić.

"Jako bitna boda. Lijepo je otvoriti sezonu ovako. Meni je bitnije od tri boda kako smo igrali, pogotovo posjed lopte. Jednostavno, to je Željo. Ovo daje nadu da možemo biti bolji. Ovo je tek početak, prvi mačići se bacaju u vodu. Bitno je da smo iz Evrope prenijeli strast i motiv", rekao je Bašić i dodao:

"Danas je dosta bilo mojih želja, dosta dobrog pasa, promjena mjesta. Igrači su uživali u igri to želim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

To je nekako naš stil. Želimo što više ovakvih utakmice, Borac je fenomenalna ekipa. Ovako odigrati protiv Borca daje nadu da možemo i naredne utakmice slično odigrati."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19Blue21
Bravo Cige, bravo momci. Odlicno taktički odigrano, dominantno, mozgom bez nabijanja napamet. Idemo dalje, VTŽ
1 0
mitoza
Svaka čast na zalaganju .
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi