Garza čudesno, Nurkić i Musa liderski: Zmajevi srušili Izrael!
FOTO: EPA

U finalu protiv Poljske

Garza čudesno, Nurkić i Musa liderski: Zmajevi srušili Izrael!

Haris Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalu pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine igrala je protiv selekcije Izraela i na kraju utakmice slavili smo trijumf rezultatom 86:77.

Izrael je bolje otvorio susret, nas nije slušao skok u prvoj četvrtini. Izraleci su bili raspoloženi u napadu i prvi period dobili 20:22.

U drugoj četvrtini sjajan početak našeg tima pogotovo u odbrani.

U prvih šest minuta druge četvrtine Izrael nije postigao koš, a mi smo otišli na 31:29.

Ipak u finišu prvog poluvremena Izrael se budi i na odmor naša selekcija odlazi sa vodstvo 36:33.

Oglasi

Drugo poluvrijeme je počelo igrom koš za koš, tako se igralo do finiša treće četvrtine kada naša selekcija pravi seriju na krilima Nurkića i Lazića i odlazimo na 59:50. Rezultat na kraju trećeg perioda glasio je 59:52 u našu korist.

Posljednji period poenima otvaraju Lazić i Gegić i odlazimo na +11, rezultat na semaforu u tim trenucima glasio je 63:52 za Bosnu i Hercegovinu.

Do kraja utakmice bilo je perioda igre u kojem su oba tima pravila mini serije na kraju ipak trijumf naše selekcije rezultatom 86:77.

Kod reprezentacije Bosne i Hercegovine sjajan je bio Luka Garza sa 24 poena i 11 skokova, Nurkić je bio u svom elementu, ubacio je 20 poena imao je i 10 skokova, a Musa je dodao također 20 poena.

U redovima Izraela raspucan je bio Sorkin sa 26 poena, Madar je dodao 23.

U nedjeljnom finalu naša reprezentacija će igrati protiv domaćina turnira reprezentacije Poljske, a pobjednik ide u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Top Komentari

C.Banks
Dijete mi od dvije godine diže ruke u zrak i govori Garzaaaa
8 0
Krajinausrcu73
Sreca nasa pa Izrael nije ozbilja repka...pored onoliki greski imalo ozbiljnija repka ****l....bi nam nanu...u svakom slucaju cestitke na pobjedi... .
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi