Četvorici igrača Sarajeva saopšteno da se na njih ne računa, Viveros ide, Kapetanović posudba...

Otpisan i Kolumbijac?

Četvorici igrača Sarajeva saopšteno da se na njih ne računa, Viveros ide, Kapetanović posudba...

Edmir Škorić

Nastavlja se sa promjenama u Fudbalskom klubu Sarajevo, a sada se nekolicina nogometaša tog tima nalazi na izlaznim vratima Koševa.

Dolaskom Simona Rožmana za trenera, odnosno Senijada Ibričića za sportskog direktora u Sarajevu su krenule promjene. Ubrzo su potpisali Edin Julardžija i Ajdin Hasić, a produžena je saradnja sa Slavišom Radovićem, dok je klub napustio Dal Varešanović, koji je prešao u turski Rizespor, ali uslijediće novi odlasci.

Naime, kako saznaje SportSport.ba, jutros su nakon regeneracije četvorici nogometaša javili da se na njih više ne računa, odnosno da moraju da potraže nove klubove. Radi se o Besimu Šerbečiću, Ivanu Ikiću, Samiru Zeljkoviću i Ivanu Borni Jeliću Balti.

Balta nije bio u rosteru za posljednji meč u Premijer ligi protiv Tuzle City. On je tek početkom godine došao u Sarajevo, ali samo osam mjeseci kasnije će napustiti Koševo.

Šerbečić (25) je u Sarajevu igrao još 2019. godine kao posuđen igrač iz Rosenborga, a na Koševo se vratio početkom ove godine. Upisao je ove sezone dva nastupa u Premijer ligi i jedan u Konferencijskoj ligi, ali na njega se također ne računa.

Oglasi

25-godišnji Zeljković je tek prošlog mjeseca došao u Sarajevo iz Veleža, ali čini se da prerano odlazi. Za bordo tim je upisao pet nastupa u tekućoj sezoni i dodao jednu asistenciju. Na terenu je proveo 359 minuta.

Ivan Ikić (23) je u Sarajevu odigrao tri utakmice i ukupno 96 minuta, ali i on će morati da potraži novi klub u narednim danima.

S obzirom da svi imaju važeće ugovore, za utjehu će dobiti odštete u dogovoru sa rukovodstvom kluba. Ovoj odluci se zaista niko nije nadao, ali ona je na kraju konačna. Slijede pregovori oko raskida ugovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Otpisan je, navodno, čak i 23-godišnji Kevin Viveros. Kolumbijac je krajem juna potpisao i stigao kao veliko pojačanje, ali Rožmanu i njegovom štabu očito neće biti potreban u sezoni koja slijedi.

Osim toga, talentovani Tarik Kapetanović koji je ovog ljeta došao iz FK Sloboda vraća se u Tuzlu, gdje će igrait na posudbi. Zbog velike konkurencije za njega trenutno nema mjesta u rosteru, pa je odlučeno da sezonu okonča u Slobodi kao posuđen igrač.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Dovode neke Julardzije, a tjera Zeljkovica. Samo nas **** Mirvicu, samo tako nastavi.
5 1
Drakula
BRAVO! KO GLAVOM NA LOPTU NE IDE ODMA OTKAZ
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti