Vlado Jagodić nikako da prežali odluku Saveza: "Imali bismo šest bodova"

Sloga Meridian bez meča u Doboju

Vlado Jagodić nikako da prežali odluku Saveza: "Imali bismo šest bodova"

Admin Čaušević

Sloga Meridian je u dosadašnjem dijelu sezone odigrala četiri premijerligaška meča od kojih niti jedan nije igran u Doboju. Dobojlije su u nizu od tri uzastopna poraza, a gosti će biti i u narednom kolu.

Senzacionalna pobjeda nad Sarajevom u prvom kolu od 1:2 je nagovijestila odličnu sezonu Dobojlija, ali su nakon toga uslijedila tri uzastopna poraza i to od Igmana, Zvijezde 09 i Borca.

Sve tri poraza su upisana na gostovanjima, posljednji je stigao protiv Borca (5:0) i to nakon što su klubovi dogovorili zamjenu domaćinstva.

Susret drugog kola protiv Željezničara se trebao igrati u Doboju, ali odlukom Saveza odgođen zbog čega Jagodić i dalje žali.

"Ekipa je u dobrom psihološkom stanju, dok je i u klubu sve u redu. Ni stručni štab ni igrači ne nose krivicu što se mora podizati nivo infrastrukture. Žrtve smo toga."

"Još žalim za utakmicom drugog kola protiv Željezničara koju nam je Savez odgodio. Bili smo u dobrom stanji i danas bismo imali najmanje šest bodova", rekao je Jagodić nakon poraza od Borca.

Oglasi

Kao što je poznato susret Sloga Meridian - Željezničar je odgođena zbog obaveza Plavih u Evropi, a novi termin tog duela je 20. septembra.

Interesantno da Jagodić nije pokazivao bilo kakav oblik nezadovljstva zbog ubjedljivog poraza njegovog tima od Borca.

"Utakmica protiv Borca je izašla iz okvira tri prethodna susreta. Tad smo bili na nivou, ali nisamo imali sreće da zabijemo prije protivnika, a primanje golova nas je mnogo koštalo."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Momci su osjetili šta znači igrati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci i sada imaju iskustvo. Neću dozvoliti nikome da klone glavom i duhom", poručio je iskusni trener.

Dobojlije će i u narednom kolu na gostovanje, ovaj put će u Hercegovinu i to na megdan Posušju na Mokrom docu.

Top Komentari

user1656135209
Fino si se sinoc Borcu nag.uzio smetljaru
3 0
Culer
Jagoda se naguzi potkovanom. Umjesto da se ušuti, još se pravda.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi