Poznat raspored utakmica HŠK Zrinjski u Konferencijskoj ligi
Foto: Antonio Balic / CROPIX

Imali su paklen žrijeb

Poznat raspored utakmica HŠK Zrinjski u Konferencijskoj ligi

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski saznao je raspored utakmica koje će odigrati u grupnoj fazi Konferencijske lige u kojoj prvak Bosne i Hercegovine za rivele ima AZ Alkmaar, Aston Villu i Legiju iz Varšave.

HŠK Zrinjski prvi je tim iz Bosne i Hercegovine koji će nastupati u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja. Plemići ću se plasirali u Konferencijsku ligu i nisu imali previše sreće u žrijebu.

Tako će šampion Bosne i Hercegovine za rivale imati nizozemski AZ Alkmaar, englesku Aston Villu i poljsku Legiju iz Varšave, a danas je UEFA odredila i raspored utakmica.

Grupnu fazu takmičenja Plemići otvaraju 21. septembra od 18:45 domaćom utakmicom protiv AZ Alkmaara, a zatim 5. oktobra putuju u Birmingham gdje će na čuvenom Villa Parku gostovati kod Aston Ville.

26. oktobra slijedi domaći duel protiv Legije iz Varšave, a ovom timu će Plemići gostovati 9. novembra.

Oglasi

Plemići 30. novembra putuju u Nizozemsku kod AZ Alkmaara, a grupnu fazu zavrđavaju 14. decembra domaćim duelom protiv Aston Ville.

Datumi i teremini utakmica HŠK Zrinjski u Konferencijskoj ligi:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

21. septembar: HŠK Zrinjski - AZ Alkmaar (18:45)
5. oktobar: Aston Villa - HŠK Zrinjski (21:00)
26. oktobar: HŠK Zrinjski - Legia (21:00)
9. novembar: Legia - HŠK Zrinjski (18:45)
30. novembar: AZ Alkmaar - HŠK Zrinjski (18:45)
14. decembar: HŠK Zrinjski - Aston Villa (18:45)

Finale Konferencijske lige na rasporedu je 29. maja u Atini. Prošle godine je trofej osvojio engleski West Ham.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Evo kazu odgadza se premijer liga radi zrinjskog da bi bili sto odmorniji.
1 6
bk123
Idemo uživati a sve ostalo je bonus...bravo momci , bravo čitav klub....imamo jesen za uživanje, protivnici su bolji od nas zato ako išta otkinemo odlično sve je bonus...IGRAJ DO KRAJA
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi