Spektakl u Konjicu: Šest golova, štoper na golu i pobjeda Veleža nad Igmanom

Trijumf Rođenih za prvo mjesto

Spektakl u Konjicu: Šest golova, štoper na golu i pobjeda Veleža nad Igmanom

Midhat Šljivak

Velež je u 7. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Igman u Konjicu s 4:2. Rođeni su odigrali dosta dobru utakmicu i na kraju su upisali tri boda.

Igman i Velež odigrali su zaista odličnu utakmicu u Konjicu. Gosti na kraju idu kući u Mostar pjevajući jer su slave trijumf od 4:2.

Odlično prvo poluvrijeme ove utakmice donijelo je četiri pogotka, po dva na obje strane.

Igman bolje ulazi u meč i u devetoj minuti dolazi do prednosti. Nakon ubačaja Čubrila iz kornera, Mirsad Ramić koristi lošu reakciju odbrane Veleža i pogađa za 1:0.

Potom je domaći sastav imao još nekoliko dobrih pokušaja, nisu uspjeli povećati prednost, da bi Velež iz prve prave šanse došao do izjednačenja.

Oglasi

Igrala se 21. minuta kada Edo Vehabović postiže poprilično čudan gol. Njegov udarac glavom odbranio je Hamzić, pokušaj izbacivanja lopte jednog domaćeg igrača nije uspio, lopta pogađa veznjaka Rođenih u glavu i završava u golu za 1:1.

Potom je došlo do tuče na tribinama i intervencije policije. Sudija Miloš Gigović prekida nakratko utakmicu, a kada su se strasti smirile došla su i dva brza gola.

U 28. minuti Velež dolazi do preokreta. Guliashvili bježi odbrani Igmana, ubacio je u sredinu gdje je Asmir Suljić. Iskusni ofanzivac zabija za 2:1 i postiže svoj prvi gol u dresu mostarskog kluba.

Četiri minute kasnije je 2:2. Čubrilo upošljava Bešagića, a ovaj sjajnim udarcem matira Hadžikića i poravnava rezultat.

Do kraja prvog dijela nekoliko solidnih pokušaja pred oba gola, ali promjene rezultata nije bilo i na odmor se otišlo rezultatom 2:2.

Oglasi

Velež u 53. dolazi do novog vodstva. Domić probija po lijevoj strani, ubacuje na drugu stativu gdje je Nermin Haskić, koji zakucava loptu u mrežu za prednost Rođenih od 3:2.

Pokušao je Igman da izjednači. Denković je bio najbliži pogotku, ali je Hadžikić bio veoma siguran.

A onda u 82. minuti domaći tim ostaje s igračem manje. Guliashvili je bio u napadu, Hamzić njegov pokušaj loba zaustavlja rukama izvan kaznenog prostora i Gigović ga šalje pod tuš.

Kako domaći tim nije imao pravo na izmjenu na gol je otišao stoper Drljević koji je odmah umalo primio gol jer je udarac Kranjca iz slobodnog udarca završio na stativi.

Oglasi

Nije se Igman predao usprkos igraču manje. U 87. minuti Hadžikić spašava Rođene nakon udarca Aleševića i to je bilo sve od Igmana za danas. U posljednjim momentima susreta Muminović je dobro uposlio Mlinarića koji petom ostavlja za danas sjajnog Guliashvilija koji stavlja tačku na ovaj meč za 4:2.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Igman - Velež 2:4

IGMAN:: Hamzić, Oremuš, Drljević, Dupovac, Bešagić, Čubrilo, Mešić, Bojo, Đorić, Bodul, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Zvonić, Hrkać, Domić, Šikalo, Pršeš, Guliashvili, Vehabović, Suljić, Haskić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Sudije stvarno guraju Velez na silu ali et nece ni to moci dovijeka.
6 12
komentator1
Pokradose komunisti igmana
6 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi