Derbi u Banjoj Luci, oči bh. javnosti uprte u Aleksandra Njegomirovića

Mečevi 9. kola Premijer lige

Derbi u Banjoj Luci, oči bh. javnosti uprte u Aleksandra Njegomirovića

Endin Čaušević

Ljubitelji Premijer lige Bosne i Hercegovine i danas će moći uživati u mečevima najjačeg ranga bh. fudbala jer su na rasporedu tri susreta, a derbi devetog kola igrat će se u Banjoj Luci gdje će Borac ugostiti mostarski Velež.

Današnji program donosi nam tri utakmice Premijer lige, a dva meča bit će odigrana u terminu od 15 sati, dok se derbi na Gradskom stadionu u Banjoj Luci igra od 20:45 sati.

Iako je okršaj Borca i Veleža u centru pažnje bh. javnosti jasno je da se ne trebaju zanemariti ni okršaji Igman - Zrinjski i Sloga Meridian - GOŠK koji će nam donijeti sigurno dosta uzbuđenja.

Obje utakmice igraju se od 15 sati i jasno je da je Zrinjski favorit u Konjicu protiv Igmana, dok bi susret Sloge i GOŠK-a mogao da bude derbi iz sjene jer će oba tima sigurno ići danas na pobjedu.

Međutim, pored ovih susreta jasno je da se s nestrpljenjem očekuje večerašnji okršaj Borca i Veleža.

Oglasi

Oba tima dočekuju ovaj susret u fantastičnoj formi i bit će zanimljivo vidjeti da li će Rođeni uspjeti da dođu do bodova i uključe se u borbu za sami vrh tabele iako je jasno da ih u Banjoj Luci čeka jako težak posao.

Naravno, oči javnosti najviše će biti uprte u glavnog sudiju Aleksandra Njegomirovića i njegove pomoćnike Mirzu Demira i Radislava Kačavendu od kojih se očekuju da derbi odrade na vrhunskom nivou. 

Sigurno je da će obje ekipe igrati dosta otvoreno i ići na pobjedu što nam garantuje dobar fudbal i dosta uzbuđenja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, nadati se da sudije ovaj put neće biti u centru pažnje i da ćemo nakon meča pričati samo o lijepim potezima i golovima, a ne o sudijskim greškama.

Što se tiče susreta u Banjoj Luci vrijedi još dodati da će četvrti sudija na ovom meču biti Miloš Gigović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
Ovo štimanje sudija je prevršilo svaku mjeru.Nadam se da neće uspiti povaliti VELEŽ kao što nije uspio i Želju na Grbavici, a imao je namjeru .
10 0
Kockoglavi
Mogli ste i Tageltiju staviti da sudi. Vico i svi u savezu mi se napuse racku
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi