Dinamo je već donio odluku o Jakiroviću, a otkriven je i najveći krivac blamaže

Bit će promjena

Dinamo je već donio odluku o Jakiroviću, a otkriven je i najveći krivac blamaže

Edmir Škorić

Zagrebački Dinamo propisno se obrukao sinoć u Prištini, pošto je izgubio od kosovskog prvaka Ballkanija sa 2:0 u meču 2. kola Konferencijske lige.

Nedavni poraz od Hajduka na Poljudu nije dobro sjeo nikome na Maksimiru, ali poraz od Ballkanija izgleda kao kap koja je prelila čašu. Upaljeni su alarmi za uzbunu, traže se krivci, a očito je pronađen glavni i on bi ubrzo trebao "pasti".

Mnogi su krivcem smatrali trenera Sergeja Jakirovića, koji je i sam bio spreman donijeti odluku o napuštanju Dinama, mada nije isključeno da se to i dogodi.

"Ne znam je li za mene ovo zadnja utakmica. Kad prespavam ću donijeti odluku jer smatram da sam i ja odgovoran za ovo. Najgore je kad govoriš da te neko buši, ali kad izađeš na teren onda se moraš zapitati zašto se to događa. Ovo je za mene najteži poraz. Ovo nema veze s vezom, ovo je bruka. Nezamislivo je ovo za mene".

Ipak, Sportske novosti tvrde da bi ceh mogao da plati nekadašnji hrvatski reprezentativac Dario Šimić, koji obavlja najvažnije stvari na Maksimiru i donosi glavne odluke. Bivši fudbaler Dinama je trenutno član Uprave i apostrofiran je često kao čovjek koji nije ništa napravio kada se radi o dovođenju adekvatnih igrača u svlačionicu.

Oglasi

Već na prvom sastanku Izvršnog odbora Dinama, koji slijedi uskoro, moglo bi se dogoditi da Šimić bude smijenjen. Napravljeni su neki promašaji prilikom dovođenja igrača i sada je Šimić postavljen za najvećeg krivca.

A što se Jakirovića tiče, on navodno ima podršku Uprave Dinama, a sam mora da donese odluku želi li da ostane ili da ipak pobjegne glavom bez obzira iz sredine koja danas nije tako savršena kao prošlih godina.

Osim što izostaju rezultati ove sezone, navijače i ljubitelje fudbala u Zagrebu posebno brinu očajne igre u kojima Dinamo ne može da stvori konkretnu šansu protiv ekipe kao što je Ballkani, uz dužno poštovanje prvaku Kosova.

Pitanje je može li Dinamo u lakoj grupi sa Plzenom, Ballkanijem i Astanom proći u nokaut fazu, a u HNL-u gleda u leđa Hajduku i Rijeci.

Potražite više informacija na temu HNL:

Dinamo će krajem oktobra ugostiti Plzen u 3. kolu Konferencijske lige i to će biti jako važna utakmica za Modre, ali je pitanje hoće li tada na klupi biti Jakirović.

Bivši trener Zrinjskog nedavno je šokirao sve u Rijeci kada je iznenada odlučio preuzeti Dinamo, a za sada mu ne ide baš najbolje na klupi najtrofejnijeg klupa u Hrvatskoj.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Jakirovic je jedan obicni samohvalilac koji u sustini nista nije pokazao kao trener.Poklopilo mu se u Zrinjskom i Rijeci da ima dobre igrace i sredjenu finansijsku situaciju i ostvario je solidne rezultate a u Dinamu gdje svako vuce na svoju stranu je pokazao svoje u sustini skromne mogucnosti.
0 2
Fino alla Fine
Maminooo,fali
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi