Milošević preuzeo potpunu odgovornost, ali i izdvojio poziciju koja nam je najveći problem na terenu

Press konferencija

Milošević preuzeo potpunu odgovornost, ali i izdvojio poziciju koja nam je najveći problem na terenu

Haris Zilić

Poraz od Portugala u Zenici rezultatom 0:5 sigurno će se dugo pamtiti, a potvrđeno je još jednom da se naš reprezentativni fudbal nalazi u velikoj krizi.

Po završetku utakmice na Bilinom polju održana je zvanična press konferencija na kojoj se obratio selektor Bosne i Hercegovine, Savo Milošević

"Poraz je težak, a igra još gora. Odgovornost i krivica je na meni. Energetski i fizički nismo mogli u tri dana odigrati na visokom nivou i opet je to moja odgovornost jer je trebalo četiri pet novih igrača", rekao je Milošević i nastavio:

"Drugi razlog je opet moja odluka da malo više stojimo u riziku jer je ostala neka šansa u grupi. Mi nemamo veznog igrača sa defanzivnim katakteristikama, tako da su sve odluke moje bile i bio sam svjestan rizika."

"Vraćamo se na to da moramo naredne dvije utakmice gledati kao pripreme, ali ovakve utakmice kao večeras otvore dosta problema."

Oglasi

Razočaran je startom utakmice i odgovorom nakon prvog gola Portugalaca.

"Jedina stvar koja se meni nije dopala to je ulaz u igru i to ne može zadovoljiti nikakve standarde. Ne smije da se desi da padneš psihološki i to me zabrinjava. U prvom poluvremenu su momci jendostavno odustali. Ja sam rekao momcima da je ovo lekcija. Najviše se zarađuje u utakmicama koje su najteže."

O igračima i budućem spisku?

"Ja preuzimam odgovornost iako nisam puno uticao na ovaj spisak. Moramo biti realni da ovoj ekipi treba svježa krv. Ima još igrača koji igraju u dobrim klubovima. Imam još jednu dilemu nakon ove dvije utakmice, a to je sistem igre, da li sa tri nazad ili četiri, to ćemo analizirati i pronaći najbolje rješenje."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nefeikasnost je problem u ovim kvalifikacijama.

"Neće biti problem da u budućnosti budemo efikasni. Danas je jednostavno bila utakmica u kojoj nismo imali brzine i energije, a brzina je glavna stvar u modernom fudbalu. Utakmice koje nas čekaju protivnici neće biti na nivou kao Portugal. Nema to veze da li igrate sa sa dva krila ili napadača, bitno je koliko igrača može završiti napad. Ako možemo doći u završnicu sa pet igrača, onda će biti bolje."

Top Komentari

Barba_Duje
Volio bih vidjeti da poziv dobije Andrej Djokanovic. To je ta deficitarna pozicija u tim, razgradjivac igre i mislim da se veceras najbolje vidjelo koliko energetske rezerve igraju ulogu na ovom nivou i koliko god narod sad pricao nisu htjeli i te stvari, naprotiv ubjedjen sam da su htjeli al NISU MOGLI. Nisu se oporavili od prosle utakmice i to nas je kostalo. Zato je Portugal izgledao dominantno, a mi sa napadackim ambicijama smijesno. Dokaz tome je uzasno sporo kretanje linija, kod mijenjanja strana Portugalaca. Cak je i selektor Portugala bio u kadru, kad im je upravo davao instrukcije da sto vise mjenjaju stranu, sto se kasnije i moglo primjetiti. Ovom selektoru definitivno treba dati vremena i ubjedjen sam da ce biti promjena, kako u igrackom kadru tako i u sistemima igre. Opet kazem mali Djokanovic veoma zanimljiv igrac na toj poziciji gdje smo deficitarni.
3 1
realista1982
Mislim da smo u utakmicu ušli pre otvoreno zadnja linija je igrala na off side zamke što nas je koštalo... Trebali smo parkirati bus pred kaznenim i igrati na kontre (gurnuti Dedića naprijed i koristiti njegovu brzinu)da smo igrali tako Portugalci bi se počeli nervirati i nebi dobili krila...Mada ruku na srce penal nije bio!!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi