Nezadovoljni navijači BiH zasuli teren bakljama

Tokom utakmice u Luksemburgu

Nezadovoljni navijači BiH zasuli teren bakljama

Edmir Škorić

U toku je susret 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Luksemburga i Bosne i Hercegovine, a domaćin vodi sa 2:0.

BiH je već ranije ostala bez šansi da se kroz kvalifikacije plasira na Euro, pa je u mečevima protiv Luksemburga večeras i protiv Slovačke koji tek slijedi selektor Savo Milošević odlučio da rastereti glavne zvijezde Edina Džeku i Miralema Pjanića, a ovi dueli služit će kao prilika da se uigramo za mart i duele u baražu Lige nacija.

No, ekspriment je za sada loš. Luksemburg vodi sa 2:0 nakon pola sata igre protiv BiH. Poveli su domaći golom Olesena u šestoj minuti, a u 29. minuti je Rodrigues sa bijele tačke povisio na 2:0.

Prije nego je dosuđen penal, bh. navijači ubacivali su baklje u teren stadiona u Vaduzu, pa je za očekivati da UEFA ponovo kazni Fudbalski savez BiH, a nema nikakve sumnje da će kazna biti žestoka, najvjerovatnije nekoliko domaćih utakmica u kvalifikacijama bez publike, što nam u ovom trenutku svakako ne ide u prilog i najmanje nam treba.

Podsjetimo da su navijači naše reprezentacije prekidali na sličan način utakmicu protiv Lihtenštajna prošlog mjeseca.

VIDEO pogledajte OVDJE.

Oglasi

Evropska fudbalska federacija UEFA kaznila je krajem oktobra Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zbog nereda tokom kvalifikacionih utakmica u Lihtenštajnu i Zenici.

UEFA je tada, između ostalog, zabranila FSBiH prodaju karata za prvu narednu gostujuću utakmicu, a kazna se odnosi na večerašnji dvoboj s Luksemburgom.

To znači da domaćin dvoboja nije dužan osigurati prostor za bh. navijače, a u normalnim situacijama gostima pripada pet posto od kapaciteta stadiona.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Poruka navijača Bosne i Hercegovine

Također, FSBiH će zatvoriti dio tribine na narednoj domaćoj utakmici u kapacitetu od 3.000 mjesta.

Dio tribina će biti zatvoren na utakmici koju Zmajevi igraju u nedjelju kao domaćini protiv Slovačke u Zenici. Tribine na ovom stadionu će biti djelimično zatvorene, i to tri sektora na tribini Jug (pravac prema tribini Zapadu) i dva sektora na tribini Zapad (pravac prema tribini Jug), što ukupno iznosi 3.198 sjedišta.

Top Komentari

BiHScout
Ovde komentarisu ljudi, koji ni u saban ligi nebi nesta postigli. U ovi 45 min lose odigrala je odbrana osim dedica. Sredina 0. a tabakovic sam naprijed ne moze. Ni pasa nije dobio normalnog. Ni ronaldo nebi znao sta da radi da igra sam u napadu u bih reprezentaciji. A vi sto govorite nesta o bosnaskoj ligi, pojma vi nemate. Zato je nazalost do sad JEDNA HRVATSKA ****NA ekipa najdalje dogurala. To vam sve govori! Sutite i gledajte. Jer vi jos manje poznajete fudbal nego ovi u savezu. Losa igra = resultat kakav je sad. Treba pozvati mlade igrace, poput jasica i omica. A ne cimirota i bagru. A taktika 4231 ne ide kod nas. Jedina taktika koju mi mozemo igrati je 442 dok to ne budemo skontali nista mi necemo uspijeti
0 5
Alda.998.
Sad ce Jusufbegović da objasni gdje smo griješili u prvom poluvremenu. Nakon toga ce nam svima biti lakše.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi